Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Investice za 56 milionů. Frýdlant postaví nové kabiny u zimního stadionu

Frýdlant chystá největší investici příštího roku. Půjde o zbourání současných kabin u zimního stadionu a stavbu nových. Přichystáno má 56 milionů. Kabiny kromě hokejistů využívají i fotbalisté a tenisté, kteří zde mají také sportoviště.

„Stávající kabinový blok u zimního stadionu je opravdu už v tristním stavu. Je naprosto nevyhovující jak kapacitně, tak energeticky. A to nemluvím o tom, že šatny opravdu neodpovídají 21. století a chybí například tolik potřebná vzduchotechnika k odvětrávání,“ řekl místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka (ODS).

Město podle něj v minulosti už hledal způsob, jak kabiny zateplit a opravit, ale jde o dřevostavbu, která je už sežraná červem. „I proto jsme vyhodnotili, že nejschůdnějším řešením, jak dětem i dospělým, kteří kabiny využívají, zajistit přijatelné šatny, je ty staré zbourat a postavit nové,“ vysvětlil.



Demolice i stavba nových kabin by se měla začít během příštího roku, skončit má nejpozději v říjnu 2025. Město už má přitom projekt i stavební povolení tři roky. Dosud ale čekalo, zda se neobjeví vhodný dotační titul. „Bohužel žádný takový titul není a v dohledné době to vypadá, že ani nebude. Proto jsme se nakonec rozhodli, že budeme akci financovat z rozpočtu města. V současné době je vyčíslena na 56 milionů korun bez DPH,“ doplnil starosta města Dan Ramzer (ODS).

Stavební práce se pak rozdělí do dvou etap. „V případě, že bude navržený rozpočet schválen a podaří se včas díky výběrovému řízení najít dodavatele stavby a podepsat s ním smlouvu, začne první etapa už začátkem března, a to demolicí stávajícího kabinového bloku. Pokračovat bude výstavbou nového. V rámci této etapy také dojde na přeložky inženýrských sítí. Tato první etapa by měla skončit do konce září 2024. V etapě druhé pak bude budova kabin kompletně dokončena a dojde také k revitalizaci zpevněné plochy a vybudování parkovacích stání a osvětlení obojího,“ dodal místostarosta Frýdlantu.

Nové kabiny nebudou využívat jen hokejisté. „Kabiny budou využívat také sportovci, kteří chodí do vedlejší tenisové haly nebo na fotbalové hřiště či atletický ovál, které jsou za hokejovou halou,“ uzavřel Ramzer.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky frýdlant, kabiny, zimní stadion, investice

Investice za 56 milionů. Frýdlant postaví nové kabiny u zimního stadionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.