Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Děti ze souboru Korálek potěšily seniory v domově v Českém Dubu

V předvánočním čase se již několik let opakuje v Domově důchodců v Českém Dubu stejná tradice a za seniory přijíždí děti ze souboru Korálek. Letošní rok nebyl výjimkou.

V uplynulém týdnu mladí umělci předvedli obyvatelům domova své aktuální pásmo sestavené z koled, scének a básniček. Jejich vystoupení bylo jednou z akcí vánoční programové nabídky domova, pořádané ve spolupráci s Nadací Syner.

Minulého vánočního setkání jsem se nemohla zúčastnit, a tak jsem velmi ráda, že zde letos opět mohu být a popřát vám krásné Vánoce,“ radovala se z tradičního setkání Iva Urbanová z nadace, která přijíždí za českodubskými seniory pravidelně.

 „Jsme rádi, že i letos jsme mohli program uskutečnit. Spolupráce s nadací je dlouholetá, a nepřerušila ji ani smutná éra covidové pandemie,“ uvedl Radim Pochop, ředitel Domova důchodců Český Dub. Jak podotkl, vystoupení dětí udělá obyvatelům domova vždy velkou radost.

Vánoční setkání má vždy speciální atmosféru. Obyvatelé domova se na dětské vystoupení velmi těší. Díky podpoře od nadace bylo možné zorganizovat vystoupení dětí, ale obyvatelé domova se dočkali i předčasné vánoční nadílky. „Díky daru od nadace můžeme vždy klientům připravit i vánoční balíčky,“ podotkl ředitel domova a dodal: „Dostává se nám pomoci i od jiných donátorů a sponzorů, ale kontinuální spolupráce s Nadací, trvající přes dvě desítky let, je svým způsobem opravdu unikátní nejen v kraji.

Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Ve dvou sociálních službách nabízí celkem sto míst.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DD Český Dub

Štítky Vánoce, dárek, děti, Domov důchodců Český Dub, Liberecko

Děti ze souboru Korálek potěšily seniory v domově v Českém Dubu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.