Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Připomínka obětí střelby. Minuta ticha, lidé se sešli u univerzity

V Liberci i na dalších místech se v sobotu v poledne připomínaly oběti čtvrtečních tragických událostí v Praze. Na liberecké univerzitě proběhlo pietní shromáždění, hasiči, záchranáři i policisté drželi minutu ticha. Pietní akce proběhla i ve Frýdlantě a na dalších místech. Před budovou G se sešlo mnoho lidí, od studentů, přes politiky, až po občany města. Ti na chodech zapalovali svíčky a pokládali květiny.

Tichou připomínku doplnil rektor univerzity Miroslav Brzezina, který při pietním shromáždění jako jediný promluvil. „Musíme si vzít poučení. Musíme více zdůrazňovat úctu k životu jako hodnoty, která nám byla svěřena,“ uvedl.

Připomněl, že řešením není univerzitu uzavřít. „Univerzitu z principu uzavírat nemůžeme. Ostatně i pachatel byl studentem,“ dodal.

Oběti střelby si přesně v poledne připomněli také liberečtí hasiči minutou ticha. „Vyjeli jsme s technikou před stanice a hasiči nastoupili v zásahových stejnokrojích,“ uvedli hasiči na sociálních sítích. Pieta hasičů se uskutečnila na všech stanicích v Česku.

Pietní akce proběhla i ve Frýdlantu. „Na náměstí T. G. Masaryka se sešli zástupci složek IZS - profesionální i dobrovolní hasiči, zdravotní záchranáři, městští i státní policisté. Pietní akce se zúčastnili i starosta a místostarosta Frýdlantu a řada civilistů. Na schodech radnice vzniklo spontánně také pietní místo,“ uvedlo město na facebooku.

Ohodnoť článek

Foto Luboš Vrabec

Štítky pieta, liberec, univerzita, hasiči, záchranáři, frýdlant

Připomínka obětí střelby. Minuta ticha, lidé se sešli u univerzity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.