Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dětští pacienti českolipské nemocnice si budou moci od nového roku vybírat, co dobrého si dají k obědu nebo večeři

Kuchaři českolipské nemocnice přišli s nápadem, jak potěšit malé pacienty na pediatrii zdejší nemocnice. Nejmenší pacienti budou mít od nového roku možnost vybrat si něco dobrého k obědu hned ze tří jídel a při léčení tak potěšit své chuťové buňky.

Na novinku se mohou těšit pacienti hospitalizovaní na dětském lůžkovém oddělení od začátku roku 2024. Tento nápad inicioval Stravovací provoz a vedení nemocnice ho s radostí podpořilo.

Trefit se do chutí malých strávníku není nic jednoduchého. Věříme, že možnost vybrat si ze tří jídel udělá malým pacientům radost a na oběd či večeři se budou vždy těšit. Na každé roční období jsme připravili tematické jídelníčky. Pacienti si tak vyberou a objednají den předem a pak už se mohou jen těšit na plné talíře,“ popsal Marián Bučko, vedoucí nutriční terapeut Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa.

Často se lidé bojí nemocniční stravy, ale to neplatí pro naši nemocnici,“ říká nutričí terapeut a pokračuje: „Snažíme se neustále zdokonalovat, samozřejmě s ohledem na diety pacientů.“

Například už od října loňského roku mají v nemocnici například zavedené košíkové snídaně pro novopečené maminky. Na výběr mají ze dvou variant, racionální a diabetické. Připravovány jsou s ohledem na potřeby maminek po porodu i s ohledem na laktaci, a tak jsou vyvážené a nadupané vitamíny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa

Štítky nemocnice, pediatrie, stravování, Česká Lípa

Dětští pacienti českolipské nemocnice si budou moci od nového roku vybírat, co dobrého si dají k obědu nebo večeři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.