Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Začíná Tříkrálová sbírka. Do ulic se vydají tisíce koledníků

První den nového roku startuje tradiční Tříkrálová sbírka. Potrvá do 15. ledna, kdy můžete přispět v ulicích koledníkům do zapečetěných kasiček s logem Charita ČR anebo můžete podpořit projekty i online.

Celostátní Tříkrálová sbírka se koná od roku 2001, tedy již po čtyřiadvacáté a za tu dobu si získala své pevné místo v našem kalendáři. Koledníci jsou poslové dobré zvěsti, rozdávají lidem radost a současně jim nabízejí příležitostí, jak začít nový rok dobrým skutkem. Dárci tak mohou být solidární s těmi potřebnými, kteří se bez cizí pomoci neobejdou,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika, která sbírku tradičně organizuje.

V Libereckém kraji chtějí koledníci vybrat dohromady 500 tisíc korun na celou řadu projektů, které organizuje Litoměřická diecéze. Například na nákup odsávačky hlenů pro Hospic sv. Zdislavy, na potravinové balíčky pro organizaci Naděje Jablonec, na antidekubitní matrace pro klienty Domova U Spasitele ve Frýdlantu, na sportovní vybavení pro děti z domova pro matky s dětmi či na pomoc sociálně slabým rodinám pro Farnost v Českém Dubu a podobně.

Tříkrálová sbírka je největší dobročinnou sbírkovou akcí v České republice. Do její organizace a průběhu koledování se každoročně zapojí desítky tisíc dobrovolníků, zejména do pokladniček vykoledují desítky milionů korun,“ říká Gabriela Víšová, hlavní koordinátorka Tříkrálové sbírky. V roce 2023 byl takto dosažen zatím nejvyšší výtěžek sbírky 165,686 milionu Kč.

Do Tříkrálové sbírky lze přispět následujícími způsoby:

- navštíví vás nebo potkáte naše malé tři krále a přispějete do pokladničky s logem Charity Česká republika,

- přispět lze i do statických pokladniček v kostelích, na úřadech, v obchodech,
- darovat lze prostřednictvím online koledy (do online kasičky lze přispívat po celý rok),
- můžete též poslat bezhotovostní na číslo účtu 66008822/0800 u České spořitelny, VS 777.

Můžete zaslat dárcovskou SMS: DMS KOLEDA 30 nebo DMS TRV KOLEDA 30; DMS KOLEDA 60 nebo DMS TRV KOLEDA 60 případně DMS KOLEDA 90 nebo DMS TRV KOLEDA 90, DMS KOLEDA 190 nebo DMS TRV KOLEDA 190 a to na číslo 87 777. Více na www.darcovskasms.cz

Ohodnoť článek

Foto Charita ČR

Štítky Tříkrálová sbírka, charita, Liberecký kraj, ČR

Začíná Tříkrálová sbírka. Do ulic se vydají tisíce koledníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.