Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Uzavřená pobočka České pošty v liberecké čtvrti Vesec jde znovu do e-aukce

Budova uzavřené pobočky České pošty v Liberci - Vesci jde znovu do aukce. Dražit se bude v úterý 23. ledna znovu elektronicky, cena zůstala na 8,7 milionu korun. Za tuto částku se dům v České ulici dražil už na počátku loňského prosince, zájemce se ale nenašel. Zájem neměla ani liberecká radnice, vedení krajského města se vyvolávací cena zdála příliš vysoká. Zájemci, kteří se chtějí do aukce zapojit, se mohou hlásit do 15. ledna.

Dům ve Vesci v Liberci je první ze 13 uzavřených poboček v Libereckém kraji, kterou Česká pošta do prodeje dala. Dům stojí u hlavní silnice vedle základní školy u autobusové zastávky. Na pozemku o celkové výměře 524 metrů čtverečních je kromě domu i malá zahrada. Kromě dnes už prázdných prostor pošty jsou v domě dva pronajaté byty 1+1 a 3+1 v prvním patře. Budova je stará zhruba 125 let, je podsklepená a má půdu. Podle znalce je její stav zachovalý. „Vyvolávací cena byla stanovena na základě znaleckého posudku," řekl již dříve mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.

I když liberecké zastupitelstvo rozhodlo, že město bude usilovat o budovy uzavřených poboček ve Vesci a také ve Švermově ulici na Františkově a u Vápenky, do aukce se nezapojilo. „Podle našeho úsudku to je drahé," řekl náměstek primátora Adam Lenert (ANO), podle kterého by odpovídající byla cena o třetinu až polovinu nižší. Pro srovnání, za obytný dům se šesti byty v ulici Na Žižkově dal podle něj magistrát před čtvrt rokem soukromému vlastníkovi 12,5 milionu korun, vesecká pobočka je tak z pohledu radnice nepřiměřeně drahá.

Česká pošta loni od července kvůli úsporám zrušila v zemi téměř 300 poboček, zůstalo jich 2900, propustila zhruba 1500 lidí. Pošta argumentovala tím, že zájem o tradiční poštovní služby klesá, snížením počtu poboček i propuštěním části zaměstnanců chtěla zmírnit svou ztrátu. V Libereckém kraji skončilo na začátku prázdnin 13 poboček, nejvíc v krajském městě, kde jich pošta zavřela šest včetně druhé největší v OC Globus. O tři pošty přišla Česká Lípa, dvě skončily v Jablonci nad Nisou a po jedné zavřeli v Turnově a Rokytnici nad Jizerou. Žádná další pobočka zatím na prodej není.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Chrastava

Štítky ČR, reality, internet, aukce, Česká pošta, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavřená pobočka České pošty v liberecké čtvrti Vesec jde znovu do e-aukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.