Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Libverdě probíhá renovace lázeňské kolonády. Dosloužilou konstrukci nahradí nová

V Lázních Libverda na začátku roku začala renovace lázeňské kolonády. Dvoukřídlou konstrukci čeká demontáž a vystavění nové kolonády. Ta původní byla ve velmi špatném stavu.

Do rekonstrukce se pustila společnost Lázně Libverda, která lázně v městečku provozuje. „Aktuálně se stávající dvoukřídlá kolonáda v Lázních Libverda zcela demontuje, budou provedeny sanační práce podloží, které je poničeno povodněmi, dojde k jeho zpevnění a následně se vystaví kolonáda nová,“ potvrdila Eva Olšová, ředitelka obchodu a marketingu Spa resortu Libverda.

Dvoukřídlá kolonáda byla postavena v polovině 19. století a aktuálně je památkou chráněnou státem. Naposledy byla rekonstruována v roce 2012. „Vloni proběhl stavební průzkum stavu dřevěné části krovů a vertikálních podpěr z hlediska napadení dřevokazným hmyzem a houbou. Dále byl proveden průzkum základových konstrukcí a opěrných zdí v oblasti potoka, které byly poškozeny před lety při povodních. Na základě těchto průzkumů a jednání nejen s památkáři bylo rozhodnuto o úplné demolici stávající dvoukřídlé kolonády,“ dodala Olšová.

Podle ní je i přes práce v areálu omezení pro návštěvníky minimální. „Návštěvníci mohou v současnosti i přes rekonstrukci navštívit pítko, kolonádu i kavárny. Znemožněn je pouze v přímé blízkosti dvoukřídlé kolonády. Pro kulturní akce byl v loňském roce vybudován nový prostor v lázeňském parku,“ vysvětlila.

Ze stávajícího areálu bude zachována jen pitná síň Kristiánova pramene, která bude renovována v interiéru i exteriéru.

Spa resort Libverda

Patří mezi léčebné lázně dle zákona o veřejném zdravotním pojištění a je specializován na léčbu onemocnění pohybového ústrojí, kardiologické, onkologické a neurologické nemoci. Návštěva je vhodná také při respiračních obtížích díky místnímu klimatu. Léčebné procedury jsou zaměřeny na použití přírodních zdrojů, což jsou místní minerální prameny, dále rašelinové zábaly a byliny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Spa resort Libverda

Štítky libverda, lázně libverda, kolonáda, renovace

V Libverdě probíhá renovace lázeňské kolonády. Dosloužilou konstrukci nahradí nová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.