Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hasiči v Ludvíkově přišli o peníze na zázemí. Starosta pro ně pořádá sbírku

Desítky měsíců střádali dobrovolní hasiči v Ludvíkově pod Smrkem peníze na krytou pergolu u své hasičárny. Protože je místem, kde pořádají akce pro děti i místní občany, ale i různá setkání nebo svatby, chtěli stávající odkrytou pergolu přestavět, aby se dala využít i v zimě. Bohužel o úspory přišli a jejich sen se rozplynul.

Když už měli nashromážděnou potřebnou částku peněz, najali odbornou firmu, vyplatili větší část peněz na stavbu předem a těšili se na nové zázemí. Ovšem firma práci nejenom, že neudělala, ale peníze zmizely do nenávratna. Hasičům tak nezůstalo vůbec nic.

PODPOŘTE HASIČE Z LUDVÍKOVA
Sbírka na pomoc hasičům, kde lze i jejich velký sen podpořit, je na webu donio.cz

Podpořit jejich snahu se teď rozhodl starosta Nového Města po Smrkem, pod které Ludvíkov spadá, a zorganizoval sbírku pro hasiče.

Chtěl bych vás požádat o pomoc našim dobrovolným hasičům z SDH Ludvíkov pod Smrkem, kteří byli podvedeni a přišli o jejich mnoholeté úspory na vybudování jejich snu. Proto jsem se jim rozhodl jako starosta našeho města pomoci s vytvořením sbírky,“ vyzývá veřejnost k podpoře starosta Petr Černica (ANO). Připomíná, že Sbor dobrovolných hasičů Ludvíkov pod Smrkem tento rok oslavil již 146 let od svého založení, hasiči se vždy snažili za jakýchkoliv okolností pomáhat a navíc pravidelně pro občany pořádají různé kulturní akce a hasičské soutěže.

Sbírka tak pomůže nejen hasičům, ale i místním lidem, protože pergola je centrem zdejšího společenského dění. „Za každou pomoc i sdílení jsme moc rádi,“ dodal ke sbírce velitel JSDH Petr Novák.

Pergolu měla původně vybudovat firma Esmero z Brna, která si od hasičů nechala vyplatit zálohu ve výši skoro celé částky. Poté přestala firma reagovat a žádné práce neudělala. Liberecká drbna se snažila firmu kontaktovat, avšak odpovědi se nedočkala. Na webových stránkách se lze dočíst: „Společnost Esmero pozastavila přijímání nových objednávek. V současnosti se plně věnujeme zabezpečení dokončení objednávek stávajících.“ Facebookové stránky jsou nedostupné.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto JSDH Ludvíkov pod Smrkem

Štítky dobrovolní hasiči, sbírka, pomoc, Ludvíkov, Nové Město pod Smrkem, Liberecko

Hasiči v Ludvíkově přišli o peníze na zázemí. Starosta pro ně pořádá sbírku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.