Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Jablonci kvůli mrazům praská vodovodní potrubí. Ve městě se objevují čerstvé výkopy

Silné mrazy přináší v Jablonci komplikace. Hned na několika místech popraskalo vodovodní potrubí. Kvůli těmto náhlým haváriím se ve městě objevují výkopy, a to i v nově položených asfaltových površích.

„V posledních dnech se tak kopalo v ulicích Nerudova, Jarní, Družstevní a Panenská kvůli prasklému vodovodnímu vedení, v ulici Arbesova se v úterý 9. ledna propadla velká kaverna vzniklá v kanalizaci, která se bude během středy 10. ledna uzavírat a provizorně dláždit.  Důvodem těchto havárií jsou prudké poklesy teplot,“ uvedl Martin Černý, vedoucí oddělení správy komunikací jabloneckého magistrátu.

Při současných silných mrazech voda v potrubí zamrzá a zvětšený objem ledu přispěje k tomu, že potrubí praskne. Kvůli mrazům také křehne materiál, z něhož jsou trubky vyrobené. „Správci sítí se snaží co nejrychleji na havárie tohoto typu reagovat, a pak povrch silnice provizorně opravit. Finální opravy povrchu budou následovat, až to klimatické podmínky dovolí,“ dodal Černý.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky mráz, jablonec, potrubí, voda

V Jablonci kvůli mrazům praská vodovodní potrubí. Ve městě se objevují čerstvé výkopy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.