Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zničený povrch hokejbalového hřiště, lidé na něm odpalovali rachejtle

Nemilé překvapení čekalo zástupce libereckého hokejbalu při prohlídce hřiště na Františkově na začátku ledna. Během oslav příchodu nového roku povrch hřiště poničily rachejtle, které tam lidé odpalovali. Nový plastový povrch přitom byl na hřiště položený teprve minulý rok. Hřiště tak nyní bude nejspíš celé oplocené.

Rachejtle se na hřišti odpalovaly roky. A hokejbalisté s tím byli smíření. „Děcka z okolí byla naučená na hřiště chodit, jelikož je to taková zašívárna. Nejsou zde lampy a celkem velký prostor na kraviny. Silvestr byl vždy o tom, že to po nich uklidíme a jedeme dál,“ řekl Drbně za Hokejbalový spolek Liberec Jiří Dušek.

Jenže to se změnilo právě minulý rok, kdy hřiště dostalo nový plastový povrch za půl milionu korun. „Kvůli tomu musíme povrch opravit. Teď už nestačí jen koště a čas,“ dodal.

Podle něj budou opravy stát desítky tisíc. „Tím, že něco uděláte nové, tak se cena oprav znásobuje. Opravy provádíme z vlastních financí, příspěvků od rodičů, kteří platí za to, že jejich děti mohou trénovat,“ dodal Dušek.

Hokejbalisté přitom hřiště v posledních letech zvelebují. I proto nyní chtějí celý areál uzavřít, aby k jeho poškozování nedocházelo. „Udělali jsme plot a po dvou týdnech nám ho v jednom místě rozstřihli, asi nechtěli obcházet celé hřiště, tak si udělali zkratku. Každopádně tento kus plotu opravíme, uzavřeme areál a lidé se budou muset řídit návštěvník řádem. Od večera do rána bude areál uzamčen,“ potvrdil Dušek. Areál by také měl hlídat kamerový systém.

V plánu je také kompletní rekonstrukce celého areálu, na kterém se v současnosti hrají tři hokejbalové soutěže. „Máme připraveny a schválený projekt. Začneme dávat dohromady veškeré podklady a budeme chtít zadat Národní Sportovní agenturu o investiční dotaci na rekonstrukci hřiště,“ řekl Dušek s tím, že poté by hřiště mělo odpovídat extraligovým parametrům. Vyrůst by měla i tribuna a také umělé osvětlení.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HBC Liberec

Štítky hokejbal, rachejtle, silvestr, povrch, oprava, liberec, františkov

Zničený povrch hokejbalového hřiště, lidé na něm odpalovali rachejtle  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.