Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ve Frýdlantu bude i nadále fungovat příměstská autobusová doprava

Příměstská autobusová doprava bude ve Frýdlantu i nadále pokračovat. Město Frýdlant podepsalo s Libereckým krajem smlouvu, která je platná pro období let 2024 až 2028. Ročně za tuto linku město zaplatí přes 170 tisíc korun.

„Liberecký kraj pro nás zajišťuje příměstskou dopravu na trase autobusové nádraží, Větrov požární stanice, Hág u Koruny, autobusové nádraží, nemocnice, Údolí, hřbitov a autobusové nádraží. Je to vlastně taková osmička, která jezdí dvakrát denně. Dopoledne v právě vyjmenovaném směru, odpoledne v opačném. Frýdlant za tuto speciální linku, kterou obsluhuje menší autobus, zaplatí ročně 173 tisíc korun,“ sdělil místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Příměstská autobusová doprava vznikla na popud vedení města a začala jezdit na pravidelných linkách v listopadu roku 2015. Veřejnost si tuto linku velmi oblíbila. Využívají ji především senioři, kteří bydlí v okrajových částech Frýdlantu a nevlastní automobil. Díky této lince mohou zamířit do centra, k doktorovi, do nemocnice či na hřbitov.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, autobusová doprava

Ve Frýdlantu bude i nadále fungovat příměstská autobusová doprava  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.