Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Skvělé podmínky. Zima lyžování přeje, areály v Libereckém kraji rozšiřují nabídku

Sněžení v předchozích dnech výrazně zlepšilo podmínky k lyžování v Libereckém kraji, za poslední týden připadlo v horách od 20 do 50 centimetrů sněhu. Pláně otevírají na Ještědu, sjezovky se přidávají i ve Skiaréně Jizerky. Do plného provozu přešla krkonošská Rokytnice nad Jizerou, největší skiareál v kraji.

Na víkend se výrazně rozšíří provoz areálu na Ještědu v Liberci, přibudou Pláně, horní část staré sjezdovky Skalka se snowparkem a díky přírodnímu sněhu bude sjízdná i spodní část sjezdovky Liberecká a Beranovy cesty, která slouží jako traverz mezi Černým vrchem a Skalkou. „V provozu tak budou ty nejlepší sjezdovky na obou stranách areálu," dodal jeho ředitel Radek Chalupa.

V Jizerských horách jsou v plném provozu střediska Černá Říčka v Desné a Rejdice, více než dva kilometry sjezdových tratí mají v provozu také v Příchovicích, na Severáku v Hraběticích a v Bedřichově. V největším skiareálu Jizerských hor na Tanvaldském Špičáku s dvěma lanovkami jsou zatím k dispozici bezmála čtyři z více než osmi kilometrů tratí. „Na víkend přidáme černou sjezdovku. Podmínky k lyžování jsou bezvadné," uvedl za středisko Pavel Bažant.

V Rokytnici nad Jizerou mají lyžaři aktuálně k dispozici 17 kilometrů tratí včetně červené FIS sjezdovky na Lysé hoře dlouhé přes 2,5 kilometru. „Podmínky jsou ideální, nahoře je přes metr sněhu," řekl ředitel skiareálu Filip Braun. Znát je to i na vyšším zájmu lyžařů, denně jich bylo v předchozích dnech v rokytnickém skiareálu kolem 1500, zhruba dvakrát více než v pracovních dnech minulého týdne.

Zlepšily se podmínky i v dalších krkonošských skiareálech v Libereckém kraji. V Harrachově a Pasekách nad Jizerou mají lyžaři k dispozici zhruba pět kilometrů sjezdovek, přes čtyři kilometry ve Vítkovicích, takřka tři ve Vysokém nad Jizerou a dva na Benecku.

Dobré podmínky jsou v Jizerských horách i pro běžkaře, díky sněžení na tratích nejsou vytátá místa a bez problémů se dá na magistrálu vyjet i z Bedřichova. „Upravených je zhruba 200 kilometrů," uvedl Martin Kunc, ředitel Jizerské o.p.s., která upravuje Jizerskou magistrálu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiaréna Jizerky

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, zasněžování, ještěd, rokytnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělé podmínky. Zima lyžování přeje, areály v Libereckém kraji rozšiřují nabídku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.