Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bude to pořádně klouzat. Meteorologové varují před silnou ledovkou

Meteorologové vydali výstrahu před ledovkou, která má pokrýt mimo jiné chodníky a silnice také v Libereckém kraji. Výstraha platí od pondělní desáté hodiny dopolední do noci z pondělí na úterý. Hrozí komplikace v dopravě a energetice, především v oblastech s tvorbou velmi silné ledovky může nastat kalamitní situace.

„V pondělí bude postupovat přes naše území od severozápadu studená fronta. V severních a severovýchodních Čechách a na většině území Moravy a Slezska se očekává odpoledne a večer mrznoucí déšť s tvorbou ledovky," uvedli meteorologové na sociálních sítích.

Většinou se bude tvořit ledovka silná do pěti milimetrů, ve východních částech Pardubického kraje může být ledovka silná až deset milimetrů. Pro tyto části proto platí výstraha s nejvyšším stupněm nebezpečí.

„S ohledem na mimořádnost meteorologické situace předpokládáme po celé období komplikace v dopravě a energetice. Především v oblastech s tvorbou velmi silné ledovky (nejvyšší stupeň nebezpečí) může nastat kalamitní situace,“ dodali meteorologové.

Ohodnoť článek

Foto Michael Daněk

Štítky ledovka, Česko, Morava, Slezsko, liberecký kraj, silnice

Bude to pořádně klouzat. Meteorologové varují před silnou ledovkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.