Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dražba zavřené pobočky pošty v Liberci se nekonala, nikdo se nepřihlásil

Dražba uzavřené pobočky České pošty v Liberci - Vesci se v úterý neuskutečnila. Nikdo se nepřihlásil, řekl mluvčí České pošty Ivo Vysoudil. Pošta už vyhlásila další kolo, elektronická aukce se znovu uskuteční v úterý 20. února, cena se nezměnila, začne na 8,7 milionu korun. Zájemci, kteří se chtějí do aukce zapojit, se mohou hlásit do 12. února. Dům ve Vesci v Liberci je první ze 13 uzavřených poboček v Libereckém kraji, kterou Česká pošta v aukci nabídla.

Dům stojí u hlavní silnice vedle základní školy u autobusové zastávky. Na pozemku o celkové výměře 524 metrů čtverečních je kromě domu i malá zahrada. Kromě dnes už prázdných prostor pošty jsou v domě dva pronajaté byty 1+1 a 3+1 v prvním patře. Budova je stará zhruba 125 let, je podsklepená a má půdu. Podle znalce je objekt zachovalý. „Vyvolávací cena byla stanovena na základě znaleckého posudku," řekl Vysoudil.

I když liberecké zastupitelstvo rozhodlo, že město bude usilovat o budovy uzavřených poboček ve Vesci a také ve Švermově ulici na Františkově a u Vápenky, do aukce se nezapojilo. „Podle našeho úsudku to je drahé," řekl již dříve náměstek primátora Adam Lenert (ANO), podle kterého by odpovídající byla cena o třetinu až polovinu nižší. Pro srovnání, za obytný dům se šesti byty v ulici Na Žižkově dal podle něj magistrát loni na podzim soukromému vlastníkovi 12,5 milionu korun, vesecká pobočka je tak z pohledu radnice nepřiměřeně drahá.

Česká pošta loni od července kvůli úsporám zrušila v zemi téměř 300 poboček, zůstalo jich 2900, propustila zhruba 1500 lidí. Pošta argumentovala tím, že zájem o tradiční poštovní služby klesá, snížením počtu poboček i propuštěním části zaměstnanců chtěla zmírnit svou ztrátu. V Libereckém kraji skončilo na začátku prázdnin 13 poboček, nejvíc v krajském městě, kde jich pošta zavřela šest včetně druhé největší v OC Globus. O tři pošty přišla Česká Lípa, dvě skončily v Jablonci nad Nisou a po jedné zavřeli v Turnově a Rokytnici nad Jizerou.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky ČR, reality, internet, aukce, Česká pošta, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dražba zavřené pobočky pošty v Liberci se nekonala, nikdo se nepřihlásil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.