Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

S jednou vstupenkou zaparkujete, pojedete tramvají, navštívíte zoo i muzeum. Chystá se novinka

Jednu společnou vstupenku platnou na více služeb a vstupů chce v létě nabídnout Liberecký kraj ve spolupráci se svými kulturními příspěvkovými organizacemi. Vstupenka držiteli umožní nejen vstup do zoologické zahrady či krajských muzeí a galerií, ale také bude platit jako parkovací lístek a jízdenka.

Od loňského roku funguje tak zvaný Elpass, tedy elektronický slevový pas kulturních organizací Libereckého kraje. Lidé si mohou koupit buď Elpass Grande, který je vstupenkou do Zoologické zahrady v Liberci a dalších pěti organizací – Severočeského muzea v Liberci, Botanické zahrady v Liberci, Oblastní galerie v Liberci, Muzea Českého ráje v Turnově a Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě. Anebo zvolit Elpass mini, který opravňuje ke vstupu do zoologické a jedné z pěti výše zmíněných organizací, výběr už je na kupujícím. Výhodou těchto vstupenek je nižší cena, než kdyby si návštěvník kupoval vstupné zvlášť v každé z organizací.

Projekt společné vstupenky jsme si vloni pilotně odzkoušeli a chceme ho rozvíjet dál. I v letošním roce bude možné si koupit Elpass za zvýhodněnou cenu a navštívit postupně všechny organizace anebo si koupit dvojvstupenku. Novinkou, kterou připravujeme a chtěli bychom nabídnout v letní sezoně a o prázdninách, je propojení parkovacího domu u krajského úřadu se slevovou vstupenkou a v jednání je s dopravním podnikem i možnost jízdenky MHD,“ popsal David Nejedlo, ředitel liberecké zoologické zahrady, která Elpass zaštiťuje.

Instituce tak chtějí nabídnout výhodnou možnost v době, kdy Liberec a region, včetně zmíněných organizací, navštěvuje hodně turistů přijíždějících odjinud.

„V tomto období liberecké instituce, z nichž většina je na Masarykově ulici, bojují s nedostatkem parkovacích míst, a to včetně zoologické. Tak chceme nabídnout možnost parkování a věříme, že by to mohlo pomoci. Navíc by bylo fajn, kdyby návštěvníci mohli dojet na jednu vstupenku do institucí tramvají a cestou tak zároveň uvidí město a prohlédnou si jeho malebné části,“ míní Nejedlo.

O tomto propojení se zatím vyjednává, zejména v případě dopravního podniku je nutné prověřit, zda se neplánují na léto například výluky, které se často o prázdninách dělají kvůli opravám.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto OGL

Štítky společná vstupenka, parkování, jízdenka, Elpass, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S jednou vstupenkou zaparkujete, pojedete tramvají, navštívíte zoo i muzeum. Chystá se novinka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.