Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Jizeře v Libereckém kraji je stav ohrožení, větší problémy způsobuje vítr

Déšť a tání sněhu v Jizerských horách a Krkonoších zvedly hladiny řek v Libereckém kraji, na Jizeře v Jablonci nad Jizerou platí podle údajů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČSÚ) stav ohrožení. V kraji je silný vítr. Podle informací z krajského povodňového portálu překročila třetí stupeň také Oleška v Dětřichově na Frýdlantsku. Žádné problémy to zatím nepůsobí, řekla zastupující mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Petra Knížková.

Větší problémy než voda způsobil podle mluvčí hasičů silný vítr. „Ráno jsme vyjížděli odklízet asi desítku popadaných stromů hlavně na Jablonecku a Českolipsku," doplnila Knížková. Kvůli popadaným stromům nabíraly ráno zpoždění autobusy integrované dopravy v kraji, na železnici ale problémy nebyly. Podle meteorologů dosahoval vítr v kraji v nárazech až 70 kilometrů v hodině, postupně se zklidňuje. Teploty v kraji se pohybují od tří do deseti stupňů Celsia, i v horách je nad nulou a prší.

V Libereckém kraji spadlo za posledních 24 hodin na některých místech přes 50 litrů vody na metr čtvereční, největší srážky hlásí stanice Souš v Jizerských horách a Dvoračky v Krkonoších, kde naměřili od pátku bezmála 70 litrů vody na metr. Na druhý stupeň se dostala také Jizera v Železném Brodě a Kamenice v Plavech, první povodňový stupeň platí na Mumlavě v Harrachově, na Jizeře v Dolní Sytové, na Jizerce v Dolních Štěpanicích, a také na Frýdlantsku na Řasnici ve Frýdlantu a Smědé ve Višňové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky počasí, hasiči, hzs lk, liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jizeře v Libereckém kraji je stav ohrožení, větší problémy způsobuje vítr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.