Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Filmaři se vrací do Liberce. Česká televize tu natáčí Smetanu

Letos uplyne dvě stě let od narození a 140 let od úmrtí hudebního skladatele Bedřicha Smetany. A to už si zaslouží natočení filmu. Ten se bude v příštích dnech natáčet i v Liberci v produkci České televize a v centru města omezí parkování.

K omezení dojde od středy do pátku, kdy nebude možné zaparkovat v části Tyršovy ulice, kde je mimo jiné textilní průmyslovka, a také v ulici Komenského, kde je park Clam Gallasů či budova univerzity.

Na náměstí Dr. E. Beneše bude omezené parkování v pátek a v sobotu před Divadlem F. X. Šaldy a před budovou pošty. „Zároveň zde bude dočasně uzavřený chodník," upřesnil mluvčí radnice Jan Král.

Veškerá dopravní omezení budou ve městě zřetelně označena. „Děkujeme za pochopení a omlouváme se za případné komplikace,“ dodal.

Česká televize přichází s filmem Smetana na hned dvojité výročí. Významný český hudební skladatel se narodil před dvěma sty lety, před 140 pak zemřel. Smetanu si bude letos připomínat i liberecké divadlo F. X. Šaldy. Věnuje mu symfonické koncerty v březnu a v květnu a na konci dubna uvede jeho operu Hubička.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky natáčení, film, liberec, česká televize, smetana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmaři se vrací do Liberce. Česká televize tu natáčí Smetanu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.