Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Paliva v Libereckém kraji od minulého týdne zdražila, blíží se hranici 37 korun

Paliva v Libereckém kraji od minulého týdne opět zdražila, ceny se blíží hranici 37 korun. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic prodává v průměru za 36,90 Kč, před týdnem byl o 32 haléřů levnější. O 39 haléřů zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 36,89 koruny. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je ale benzin stále o 83 haléřů na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 40 haléřů na litru víc.

Ceny pohonných hmot vyhnala nahoru ruská invaze na Ukrajinu, která začala 24. února 2022. Za poslední dva roky byla cena nafty nejvýš 13. března 2022, kdy se dostala na průměrných 49,73 Kč, některé čerpací stanice v Liberci chtěly tehdy za litr nafty i přes 52 korun. Nejlevnější byla nafta na konci loňského května, kdy byl litr za 30,66 Kč. Benzin se prodával nejdráž začátkem července 2022, kdy byl v kraji litr po 47,95 Kč. Nejníž se cena benzinu dostala letos 2. ledna, kdy se prodával za 35,20 Kč, od té doby roste.

Pohonné hmoty rychle zdražují v celém Česku. Litr naturalu zdražil od minulého týdne o dalších 38 haléřů na 37,15 koruny. Nafta v průměru zdražila na 37,17 Kč, před týdnem byla o 41 haléřů levnější. Nejméně platí za paliva řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 36,66 Kč. Naftu tam prodávají průměrně po 36,68 koruny. Nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze. Litr benzinu přijde v hlavním městě průměrně na 38,65 Kč, nafta je po 38,74 koruny za litr.

V Libereckém kraji se ceny paliv drží pod celostátním průměrem a patří k těm nižším. Méně platí za benzin a naftu motoristé v jižních Čechách, Karlovarském, Ústeckém, Královéhradeckém, Pardubickém a Zlínském kraji, za stejnou cenu je nafta v Moravskoslezském kraji, benzin mají ale dražší. Nejlevnější paliva v kraji prodávají na Českolipsku, benzin je u tamních čerpacích stanic v průměru za 36,52 Kč a nafta po 36,55 koruny. Nejdráž tankují motoristé na Liberecku, litr benzinu přijde v průměru na 37,26 Kč a za litr nafty platí 37,04 koruny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky benzín, nafta, liberecký kraj, liberec, ccs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paliva v Libereckém kraji od minulého týdne zdražila, blíží se hranici 37 korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.