Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Festival her Hernajs láká do Frýdlantu na deskové a karetní hry

Pro příznivce deskových a karetních her připravili ve Frýdlantu festival her Hernajs. Kdo má rád zajímavé a zábavné hry, může si přijít v sobotu 17. února zahrát. Festival se odehraje v prostorách frýdlantské základní školy v Husově ulici.

Festival začne ve 14 a potrvá do 17 hodin. Zvány jsou především děti, ale mohou s nimi dorazit i rodiče, dědové a babičky či strýčkové a tety, zábavu tu najde každý.  

Pětatřicet dobrovolníků vybralo své oblíbené hry, které představí návštěvníkům festivalu a vysvětlí jim pravidla tak, že si je budou moci hned zahrát,” přibližuje náplň festivalu Lucie Winklerová, vedoucí projektu MAP Frýdlantsko, který festival HERNAJS! organizuje společně s dalšími organizacemi.

Zástupci Domu dětí a mládeže z Nového Města pod Smrkem přivezou vlastní hru přímo o DDM, děti z družiny Dětřichova zase karetní hru „Umí prase létat?”. Školáci z Višňové naučí zájemce hru Údolí Vikingů. Spektrum bude různorodé, frýdlantská družina při ZŠ nabídne kostky storycubes či AZ kvíz, k dispozici budou i šachy, oblíbené Ubongo a další. Součástí odpolední akce bude také možnost vyzkoušet si vybrané hry od výrobců her ALBI a MINDOK, nebo se stát fantasy hrdinou v příběhu Dračí hlídky. 

Kromě hraní si budou moci návštěvníci protáhnout tělo na boulderové lezecké stěně v místní tělocvičně nebo si zahrát air hockey. Zpřístupněna bude také učebna informatiky, kde bude probíhat ukázka žákovské tvorby kroužku animace a v suterénu budou moci návštěvníci závodit s roboty z kroužku robotiky.  

Děkujeme za nasazení všem deseti zapojeným učitelkám a vychovatelkám, které s dětmi akci připravují,” dodává Winklerová.

V projektu Místní akční plán Frýdlantsko IV se zástupci škol, neziskovek a obcí společně setkávají a přemýšlí, co by se dalo na Frýdlantsku ve vzdělávání zlepšit.

Mapujeme vzdělávání na Frýdlantsku, aby naše děti měly lepší šance ve škole i v životě. Setkáváme se a spolupracujeme, aby každá škola nemusela bojovat sama. Projekt je spolufinancován Evropskou unií a českým státním rozpočtem,“ dodala Eva Dušková, koordinátorka projektů MAS Frýdlantsko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MAS Frýdlantsko

Štítky festival, deskové a karetní hry, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival her Hernajs láká do Frýdlantu na deskové a karetní hry  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.