Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Paliva v Libereckém kraji od minulého týdne opět zdražila

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Libereckého kraje prodává v průměru za 37,52 Kč, před týdnem byl o 62 haléřů levnější. O 73 haléřů na litru za poslední týden zdražila nafta na průměrných 37,62 Kč. Ceny pohonných hmot rostou v kraji od začátku ledna. Ve srovnání s cenami před rokem je podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, benzin aktuálně o devět haléřů na litru dražší. Za naftu tehdy motoristé platili o 0,89 Kč na litru méně.

Ceny pohonných hmot stouply za poslední týden i v republikovém měřítku. Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 37,68 Kč za litr, u nafty 37,78 Kč.

Nejlevnější paliva v kraji prodávají na Českolipsku, benzin mají u čerpacích stanic v průměru za 37,37 koruny a naftu za 37,44 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Jablonecku, kde za litr zaplatí průměrně 37,71 koruny. Nafta je v kraji nejdražší na Liberecku, litr se tam prodává průměrně za 37,84 Kč.

Také v pohraničí Polska paliva zdražila, alespoň u čerpací stanice AB v Porajówě pár set metrů za hraničních přechodem v Hrádku nad Nisou na Liberecku. Dnes ráno tam chtěli za litr benzinu i nafty shodně 6,85 zlotého (40 Kč), od minulého týdne tak benzin zdražil v přepočtu téměř o korunu a nafta o dvě koruny. Dál ve vnitrozemí Polska je sice levněji, jen kvůli palivu se tam jezdit nevyplatí. I když i v Liberci benzin a nafta zdražily, litr lze pořídit za ceny, které začínají pod 37 korunami za litr.

Nejlevnější benzin v zemi natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 37,07 Kč. Nafta je nejlevnější v Karlovarském kraji, litr tam prodávají průměrně za 37,22 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,97 Kč. Nafta se tam tankuje za 39,02 Kč za litr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky benzín, nafta, liberecký kraj, liberec, ccs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paliva v Libereckém kraji od minulého týdne opět zdražila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.