Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberec ožije masopustem. Užijte si veselí v maskách i zabijačku

Náměstí před libereckou radnicí v neděli 18. února ožije masopustním veselím. Koná se tradiční Liberecký masopust. Program začíná v 10 hodin.

Náměstí Dr. E. Beneše zaplní stánky trhovců, návštěvníci si užijí hudební vystoupení, při kterém si mohu zatančit a samozřejmě nejdůležitější bude masopustní průvod.

Masopustní průvod začíná v 10:30 hodin a projde městem. Zahájí ho náměstek primátora Ivan Langr předáním klíče od města masopustním maskám a desítky masek se vydají průvodem centrem města. Vítáme všechny návštěvníky v maskách,“ zve za pořadatele Radka Dvořáková.

Ve stáncích na náměstí nabídne více než 60 prodejců různé dobroty a speciality. Zabijačkové lahůdky, tradiční pokrmy a regionální produkty. Ochutnat samozřejmě můžete i masopustní laskominy přímo na slavnosti. Odehraje se pravá krkonošská zabijačka, kde si může každý pochutnat na tradičním guláši, ovaru či prdelačce anebo jitrnicích, jelitech a tlačence. Na místě můžou návštěvníci také sledovat při práci přímo mistra řeznického řemesla.

K tanci a poslechu zahrají Broďanka a Náhodné setkání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.cz

Štítky masopust, slavnost, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec ožije masopustem. Užijte si veselí v maskách i zabijačku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.