Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Poznejte v liberecké knihovně řemesla a seznamte se s výrobci regionu

Seznámit se s různými řemesly a mnohá z nich si i vyzkoušet má veřejnost jedinečnou příležitost v Krajské vědecké knihovně v Liberci. Ve spolupráci s projektem Liberecký kraj sobě se ve dnech 26. a 27. února koná Den s řemeslem. Zájemci se mohou seznámit s regionálními výrobci a také na místě tvořit.

Po oba dva dny, od 10 do 17 hodin, se lidé setkají třeba s keramičkou Janou Kosařovou, která seznámí zájemce s keramickou hlínou a ručně modelovanou keramikou. Přijede také sklářka Marie Růžičková a předvede práci u kahanu. Práci se sklem si budou moci vyzkoušet i návštěvníci. Chybět nebude ani oblíbená výroba z korálků, kterou povedou Jan a Libor Štromovi tvořící pod značkou Holi. V pondělí se přidá kreativní dílna Krásnohrátek, které jsou známé kreativními sadami k domácímu tvoření a malování na sklo si zájemci vyzkouší se sklářkou Hanou Součkovou Cimplovou. Všechny řemeslníci jsou nositeli značky Regionální produkt Jizerské hory.

Věřím, že když si lidé uvědomí, co práce konkrétní výrobek obnáší a že za tím stojí konkrétní lidé, rádi budou v budoucnu více nakupovat regionální výrobky. Je to dobré nejen pro lokální ekonomiku, ale i pro naše životní prostředí, protože produkty neputují přes půlku světa. Mnohdy vyrostly nebo je vyrobil někdo v našem sousedství. Každý si může vyzkoušet, jaké je dělat řemeslo,“ zve za Liberecký kraj radní Jiří Ulvr (Starostové pro LK).

Součástí setkání s řemeslníky je také výstava o projektu Liberecký kraj sobě ve 2. patře liberecké knihovny. Ta představuje průřez produkcí, kterou nabízejí regionální výrobci v Libereckém kraji sdružující se na webové platformě LKsobě.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj sobě

Štítky řemesla, Den řemesel, regionální produkt, knihovna, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nikolaj Bašina

Pochvalu za článek o akci s řemeslníky z kraje. Jen mě trochu mrzí, že se tento článek neobjevil už minulý týden, to by totiž byla DOBRÁ zpráva. A druhou stranu: Alespoň jste o akci napsali v ten den, kdy se koná. Na rozdíl od regionální televize RTM, tam o akcích informuji jen v minulém čase

Pondělí, 26. února 2024, 09:39Odpovědět

Poznejte v liberecké knihovně řemesla a seznamte se s výrobci regionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.