Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Luxusní hotel v Paříži zdobí třpytivý křišťálový zámek českých sklářů

Pohádkový zámek Šípkové Růženky vyrobený z křišťálu mohou obdivovat hosté luxusního pětihvězdičkového hotelu v Paříži. Vyrobili jej čeští skláři z Kamenického Šenova a práce na skleněném skvostu jim trvala tři roky.

Svítidlo svým tvarem připomíná jedinečné stavby jako je například Mont Saint-Michel v severní Francii. Křišťálový zámek od Preciosa Lighting se vznáší nad lobby nově otevřeného hotelu a instalace upoutá pozornost svou bezmála šestimetrovou výškou. Zámek zahaluje zářivý závoj z tisíců křišťálových ověsů, které se třpytí jako ranní rosa.

Křišťálový zámek, který Preciosa Lighting vytvořila pro luxusní hotel v Paříži, je nejen ukázkou nadčasovosti křišťálu, ale i našich znalostí práce s tímto krásným materiálem. Propojení tradičního sklářského řemesla s inovativním přístupem k designu a práci se světlem nám umožnilo vytvořit čarokrásnou světelnou dominantu prostoru. Instalace v Paříži je pro návštěvníky zdrojem nejen světla, ale i pohádkových emocí,“ říká o instalaci Lucie Karlová, generální ředitelka Preciosa Lighting.

Pohádkový zámek z křišťálu 

Na stavbu kouzelného zámku bylo třeba 70 nových forem.
Zámek skrývá závoj z 591 závěsů s více než 11 tisíci křišťálovými ověsky.
Závoj zdobí celkem 363 třpytivých hvězd.
84 hvězdiček se dynamicky rozsvěcí.
Svítidlo váží 1 200 kilogramů.
Na rozsvícení instalace bylo třeba 1 020 metrů optických vláken.
Pohádkový zámek se tyčí do výšky téměř 6 metrů.

Na projektu spolupracovali odborníci všech sklářských profesích tvořících ve společnosti Preciosa Lighting. Předně bylo nutné začít výrobou 70 zbrusu nových forem tak, aby bylo možné vytvořit všechny unikátní komponenty pro stavbu magického zámku, což zabralo dva měsíce. Teprve poté mohly začít vznikat jednotlivé části jako věžičky, brány, patra věží, které společně vytvořily křehký křišťálový zámek.

Křišťálové komponenty jsou ručně foukané. Vyráběly se z čiré skloviny s přídavkem sody, která pomohla vytvořit drobné bublinky. Díky nim je světlo zámku mnohem zářivější. Nakonec se na ně nanesla organokovová vrstva, která zajistila jemný třpyt. Za zmínku stojí i další komponenty. Jako by jinovatkou pokryté stříšky vznikly díky technologii leptání skla. Některé z ručně foukaných komponentů byly na hraně proveditelnosti, když největší z nich měří 20 x 50 cm.

Jednotlivé křišťálové stavební kostky zámku jsou k sobě uchyceny pomocí kovových spojovacích prvků. Pro rozsvícení křišťálového zámku je použito netradičně osvětlení optickými vlákny. Délka vláken použitých v instalaci je větší než jeden kilometr.

Celý zámek obepíná závoj z více než jedenácti tisíců ověsů – perliček, kapek a hvězdiček. Výzvou bylo vymodelovat z křišťálové hmoty největší, geometricky řezané hvězdy, které zároveň rozsvěcí celý závoj linoucí se kolem zámku. V Kamenickém Šenově se rozhodli propojit tvarované spékané sklo s ručním broušením a leštěním. Díky tomu dosáhli tvaru, který perfektně pasuje do celého designu. Hvězdičky jsou naprogramované tak, že se postupně rozsvěcí a vytváří dojem, že celou scénu vyčarovala pohádková víla svou magickou hůlkou.

Pro Preciosa Lighting se nejedná o první projekt, u kterého vytvářela konkrétní tvar inspirovaný reálným světem. Již v minulosti připravila například svítidla ve tvaru stromů pro Mandarin Oriental v Dubaji, jarní probouzející se přírodu pro šanghajský hotel Shangri-La anebo instalaci plnou motýlů pro letiště v Changi v Singapuru.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Preciosa Lighting

Štítky sklářství, svítidlo, unikátní provedení, Preciosa Lighting, Kamenický Šenov, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

selena olds

Hi i love sex my contact here vipdeit.com/sex20.html
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

..

.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pondělí, 11. března 2024, 00:33Odpovědět

Paula Fox

❤️Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ Ja.cat/id350965

Neděle, 10. března 2024, 13:37Odpovědět

Luxusní hotel v Paříži zdobí třpytivý křišťálový zámek českých sklářů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.