Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lyžařská sezona v Libereckém kraji zřejmě o tomto víkendu skončí

Lyžařská sezona v Libereckém kraji zřejmě o tomto víkendu skončí. Poslední dny provozu mají před sebou zbývající čtyři skiareály v kraji, které jsou ještě otevřené. Lyžuje se na Ještědu v Liberci, v jizerskohorském areálu Černá Říčka v Desné a dvou krkonošských střediscích Harrachov a Vítkovice.

Ředitel skiareálu na Ještědu Radek Chalupa řekl, že sezonu chtějí ukončit v neděli. „Je ale otázka, zda do ní vydržíme," řekl. Ve středisku je v provozu páteřní sjezdovka Nová Skalka dlouhá skoro 1,6 kilometru. „Zájem o lyžování už ale uvadá. Jsou tu hlavně nasmlouvané lyžařské kurzy, standardních klientů s jednodenními skipasy začíná být pomálu," dodal.

Zejména školní lyžařské kurzy využívají i Černou Říčku v Jizerských horách, v předchozích dnech na 700 metrech sjezdovky denně lyžovaly řádově stovky dětí. Podmínky se ale i v tomto středisku kvůli dlouhodobé oblevě zhoršují. „Rozhodujeme se ze dne na den. Vypadalo to, že dnes skončí provoz na kotvě, ale nezhoršuje se to, takže velký vlek pojede do soboty stejně jako dětský," řekl provozovatel skiareálu Martin Lauer.

V Harrachově je pro lyžaře v provozu vlek Dopplik se 400metrovou sjezdovkou a pro smíšený provoz i lanovka na Čertovu horu. „Jsou to stále desítky lidí, kteří vyjedou nahoru lanovkou s lyžemi, ten kousek bez sněhu přejdou a pak sjedou dolů po hlavním svahu," řekl za skiareál Vlastislav Fejkl. I v Harrachově, který v předchozích letech končil sezonu v kraji vždy jako poslední, ale zřejmě bude možné lyžovat už jen několik dnů. „Rozhodujeme se ze dne na den, možná tímto víkendem končíme," dodal Fejkl.

Ke konci směřuje i sezona ve skiareálu Aldrov ve Vítkovicích, i tam se rozhodují ze dne na den. „Skončíme buď zítra (v pátek) nebo zkusíme udržet provoz do neděle," uvedl vedoucí skiareálu Milan Rychtr. Ve Vítkovicích jsou v provozu dvě tratě, červená a dětská, jde zhruba o 900 metrů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký, 2.VERZE

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská sezona v Libereckém kraji zřejmě o tomto víkendu skončí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.