Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po Stezce Českem i do Libereckého kraje. Inspirujte se dokumentem

Nový dokumentární seriál Stezka Českem má za sebou první z deseti dílů. Přibližuje fenomén domácí turistiky Stezku Českem, která vede po obvodu celé naší země a měří dvakrát tisíc kilometrů. Pořadem České televize provází Miloslav Vladyka a zavede diváky i do Libereckého kraje.

Stezkou Českem putují sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté a stala se fenoménem. Má své webové stránky, kde si každý může vybrat svůj úsek, najdete tu různá doporučení i rady od ostatních stezkařů, vyplňovat si může i cestovatelský deníček.

Desetidílný cestopisný seriál se zaměřuje na severní část trasy – cestu od nejzápadnějšího po nejvýchodnější bod. Společníkem na cestě a průvodcem bude divákům herec Miroslav Vladyka. Pěší pochod pro něj začal v prvním díle na území obce Krásná v Karlovarském kraji a končit bude v Bukovci v podhůří Beskyd na česko-polské hranici.

Severní část Stezky Českem mě potěšila, protože jsem zjistil, že ještě něco ujdu. A přestože spoustu míst znám, ukázalo se, že toho, co neznám, je pořád víc. Pokud dokončím jižní část, budu rád, že jsem nepromarnil ani další rok svého krásného života,“ míní herec Miroslav Vladyka.

Po cestě bude procházet i Liberecký kraj, který se objeví v třetí a čtvrté etapě stezky – 21. a 28. března. Sledovat ho můžete na ČT2.

Představování zajímavých míst nebo třeba tradičních řemesel našeho kraje v celostátních médiích je z hlediska získávání nových návštěvníků klíčové. Z dotazování víme, že se řada lidí inspiruje k cestě právě v pořadech, které moderují známé osobnosti,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Seriál představí i příběhy lidí, kteří stezku šli či jsou s ní spojení. Jde například o Trail Angels, tedy dobré duše, které cestovatelům poskytují nocleh, zázemí pro hygienu či jídlo a pití.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká televize

Štítky dokument, cestování, Stezka Českem, Česká televize, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Stezce Českem i do Libereckého kraje. Inspirujte se dokumentem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.