Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zábavné léto, terapie a dětství bez násilí. Nadační fond Albert rozdělil 240 tisíc korun

PR článek

Nadace ocenila šestici organizací z Libereckého kraje, které se starají o děti a mladé lidi ze sociálně složitého prostředí. O nejlepších projektech rozhodli zákazníci místních obchodů Albert. Za posledních čtyři roky, které ovlivnila pandemie koronaviru i složitá ekonomická situace, se podpora v kraji vyšplhala na milionu korun.

Okolnosti posledních let ukázaly, že Nadační fond Albert dokáže vystoupit vysoko nad rámec své letité komunitní podpory. Loni ve srovnání s rokem 2019 ztrojnásobil své dary na hodnotu přes 14 milionů korun a navýšil také počet podpořených organizací.

„Jsme opravdu hrdí, že v Libereckém kraji jsme během posledních čtyř let mohli rozdělit bezmála milion korun. Kromě běžné podpory naše pomoc představovala také materiální dary v podobě dezinfekcí, rukavic, hraček, knížek či školních potřeb,“ popsala Kristýna Bernatová z Nadačního fondu Albert.

Slavnostní setkání u příležitosti ocenění vítězných organizací v programu Bertík pomáhá 2024 včera hostil Krajský úřad Libereckého kraje za účasti náměstka hejtmana Petra Tulpy.

Bertíci pomáhají dětem žít lépe

Čtyřiadvacátý ročník charitativního programu proběhl na podzim a tradičně propojil místní komunity. „Naši zákazníci, kterým patří velké poděkování, podpořili v Libereckém kraji projekty z blízkého okolí zaměřené na vzdělávání, mentální zdraví i smysluplné trávení volného času,“ upřesnil Peter Daňo, národní ředitel hypermarketů Albert. Šesticí podpořených organizací jsou liberecké Centrum Protež a Komunitní středisko Kontakt, Charita Česká Lípa, Dětský domov Dubá-Deštná, centrum Locika a novoborská Rodina v centru.



„Finance využijeme k podpoře programů a aktivit pro rodiny s dětmi žijící v azylovém domě. Ty umožní naučit rodiče trávit volný čas se svými dětmi aktivním způsobem a dají volným chvílím smysl. Projekt podpoří rodinné vztahy, posílí sebeúctu dětí i rodičů, aby se zlepšila kvalita jejich života,“ popsala Renata Dvořáková, projektová manažerka Charity česká Lípa.

Lepší život dětem zajistí také projekt nízkoprahového zařízení Vafle v Novém Boru: „Děti z našeho klubu můžou vyrazit na pobyty do Brna, sjíždět řeku Jizeru nebo objevovat vesmír v planetáriu. Letos je to deset let spolupráce s Nadačním fondem Albert, která přinesla širší poznání světa téměř 200 dětí a mladým dospělým,“ popsala Michaela Hanykýřová z organizace Rodina v centru.

Ohodnoť článek

Štítky albert, bertíci, nadace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zábavné léto, terapie a dětství bez násilí. Nadační fond Albert rozdělil 240 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.