Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Benzin v Libereckém kraji od minulého týdne opět zdražil, nafta naopak zlevňuje

Benzin v Libereckém kraji od minulého týdne opět mírně zdražil, nafta naopak zlevňuje a je levnější než benzin. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic prodává v průměru za 38,29 Kč, před týdnem byl o pět haléřů levnější. O 15 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 38,27 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 1,25 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 2,58 Kč na litru méně.

Vývoj cen pohonných hmot výrazně ovlivnila ruská invaze na Ukrajinu, která začala 24. února 2022. Za poslední dva roky byla v Libereckém kraji cena nafty nejvýš 13. března 2022, kdy se dostala na průměrných 49,73 Kč, některé čerpací stanice v Liberci chtěly tehdy za litr nafty i přes 52 korun. Nejlevnější byla nafta na konci loňského května, kdy byl litr za 30,66 Kč. Benzin se prodával nejdráž začátkem července 2022, kdy byl v kraji litr po 47,95 Kč. Nejméně za něj řidiči platili letos 2. ledna, kdy se litr prodával v průměru za 35,20 Kč, od té doby s výkyvy zdražuje.

V Česku v uplynulém týdnu zlevnila nafta, cena benzinu se v posledních dvou týdnech příliš nemění. Aktuálně se litr benzinu prodává v průměru za 38,43 koruny, před týdnem byl o dva haléře levnější. Nafta zlevnila o 14 haléřů, za litr teď řidiči dají průměrně 38,46 koruny. Nejlevnější paliva tankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr benzinu v průměru za 37,91 Kč, naftu tam mají po 37,79 koruny. Nejdráž tankují řidiči v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 39,42 Kč a nafta je po 39,40 koruny.

V Libereckém kraji zůstávají ceny pohonných hmot pod celostátním průměrem. Méně platí za benzin a naftu motoristé v jižních Čechách, Karlovarském, Ústeckém, Královéhradeckém a Zlínském kraji, v Moravskoslezském mají levnější benzin. Nejlevnější paliva v kraji prodávají na Českolipsku, benzin je u tamních čerpacích stanic v průměru za 38,17 Kč a nafta po 38,05 koruny. Nejvíc dají za benzin motoristé na Semilsku, kde za litr dají průměrně 38,39 Kč. Nafta je v kraji nejdražší na Liberecku, litr se tam prodává průměrně po 38,43 koruny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky benzín, nafta, liberecký kraj, liberec, ccs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benzin v Libereckém kraji od minulého týdne opět zdražil, nafta naopak zlevňuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.