Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Poznej autismus jinak. Centrum Lira se připojuje ke světovému dni, chystá speciální stezku

Druhý duben je každoročně Světovým dnem porozumění autismu. K němu se vždy připojuje i liberecké Centrum Lira, jehož klienty jsou i rodiny dětí s poruchou autistického spektra. Letos připravuje v rámci tohoto dne stezku s úkoly, která bude osvětou a přiblížením toho, co to autismus je, jak se lidé s autismem cítí, co prožívají. Stezka je vhodná nejen pro jednotlivce a studenty, ale i pro rodiny s dětmi. Lidé si Vyzkouší, jaké je žít s autismem.

Celá akce bude probíhat od 29. března do 2. dubna v Lesoparku Zámecký vrch ve Vratislavicích. „Během, těchto dnů mohou návštěvníci kdykoliv dorazit a stezku si projít,“ upřesnila za Centrum Lira Tereza Mayerová. Součástí stezky bude několik stanovišť - dívejte se vzájemně do očí, postavte z přírodnin obličeje, hmatová krabice, složení básničky pomocí obrázků.

Pro diagnózu autismu je charakteristická modrá barva. „Proto připravujeme také výzvu – Den v modrém. Tímto bychom účastníky rádi vyzvali, aby prošli stezku v modrém oblečení a vyjádřili tak podporu lidem s autismem a zároveň pomohli toto téma přiblížit ostatním. Není to však podmínkou pro účast na stezce,“ dodala.

Ohodnoť článek

Foto Centrum LIRA

Štítky centrum lira, autismus, lira

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poznej autismus jinak. Centrum Lira se připojuje ke světovému dni, chystá speciální stezku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.