Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Jablonném vytvořili kraslici z 324 metrů stuh a 320 metrů drátku

Obří velikonoční vajíčko z 324 metrů stuh a 320 metrů drátku vytvořilo několik místních obyvatel v Jablonném v Podještědí na Liberecku.

Odpracovali na něm zhruba 80 hodin. Třímetrová kraslice zůstane na náměstí do Velikonoc. Kladné ohlasy na ni jsou už nyní od místních i návštěvníků, řekl starosta třiapůltisícového města Jiří Rýdl (SK Podještědští Pardálové).

Byl to nápad naší kronikářky Hany Janďurové. Před lety vymyslela s manželem betlém, který stavíme na náměstí v době adventu, a pak přišla s myšlenkou, že bychom mohli něco takového udělat i na Velikonoce," uvedl starosta.

Velikonoční vajíčko z kovové konstrukce bylo poprvé na náměstí v Jablonném už loni, i když tehdy nebylo ještě zcela hotové. „Bylo jen v takové základní fázi a trochu nazdobené. Teď jsme ho vylepšili do podoby, jakou jsme si původně představovali," dodal starosta.

Nezvyklou velikonoční atrakci mívali v minulých letech v období Velikonoc v tomto regionu i v nedalekých Rynolticích, šlo o šestimetrového zajíčka s kraslicemi. Nepřehlédnutelný bývá každoročně také svítící kříž na vrcholu Skalky. I letos bude po soumraku svítit nad Novým Borem každý den od Škaredé středy až do noci z velikonočního pondělí na úterý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Jablonné v Podještědí

Štítky ČR, zajímavosti, folklor, Velikonoce, Jablonné v Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonném vytvořili kraslici z 324 metrů stuh a 320 metrů drátku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.