Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Frýdlant za dva miliony obnoví dopravní hřiště. Nakoupí kola i koloběžky

Frýdlant připravuje rekonstrukci dopravního hřiště u tenisových kurtů. Aktuálně nechalo město hřiště alespoň vyčistit a připravuje projektovou dokumentaci. Nyní má totiž nevyhovující asfaltové plochy a dopraní značení, a navíc nefunguje ani dopravní signalizace. Rekonstrukce včetně nákupu nových kol a koloběžek pro děti by měla vyjít na dva miliony korun. Proběhnout by měla během letních prázdnin.

„Dopravní hřiště ve Frýdlantu neodpovídá svým stavem hřišti 21. století. Na asfaltových cestách, chodnících i vodorovném dopravním značení se podepsal čas, semafory už nefungují. To všechno chceme letos díky projektu na rekonstrukci dětského dopravního hřiště změnit,“ vysvětlil starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

Než ale začne rekonstrukce, město nechalo areál vyčistit, aby šel využívat. Nyní připravuje projektovou dokumentaci. „Uvidíme, jestli bude nutné asfaltový povrch odfrézovat nebo ne, dle toho se bude odvíjet cena. Jisté ale je, že je potřeba zásahu. Kromě obnovy chodníků a vodorovného dopravního značení pak chceme vyměnit a rozšířit i počet semaforů pro pěší a dopravu,“ řekl starosta.

V plánu je také nákup dopravních prostředků pro děti. „Kol dvou velikostí a koloběžek. V případě, že se nám podaří sehnat i vhodná šlapací auta, budeme uvažovat i o jejich nákupu,“ uzavřel Ramzer.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky frýdlant, dětské hřiště, obnova, dětské hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant za dva miliony obnoví dopravní hřiště. Nakoupí kola i koloběžky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.