Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Paliva v Libereckém kraji od minulého týdne zlevnila, ale jen o haléře

Paliva v Libereckém kraji od minulého týdne o haléře zlevnila. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Libereckého kraje prodává v průměru za 38,20 Kč, před týdnem byl o devět haléřů dražší. O osm haléřů zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 38,19 koruny. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 1,31 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili zhruba o tři koruny na litru méně.

Vývoj cen pohonných hmot výrazně ovlivnila ruská invaze na Ukrajinu, která začala 24. února 2022. Za poslední dva roky byla v Libereckém kraji cena nafty nejvýš 13. března 2022, kdy se dostala na průměrných 49,73 Kč, některé čerpací stanice v Liberci chtěly tehdy za litr nafty i přes 52 korun. Nejlevnější byla nafta na konci loňského května, kdy byl litr za 30,66 Kč. Benzin se prodával nejdráž začátkem července 2022, kdy byl v kraji litr po 47,95 Kč. Nejméně za něj řidiči platili letos 2. ledna, kdy se litr prodával v průměru za 35,20 Kč.

Pohonné hmoty v uplynulém týdnu mírně zlevnily v celém Česku. Benzin zlevnil v průměru o tři haléře na 38,40 koruny za litr a cena nafty o pět haléřů na 38,41 koruny. Nejlevnější paliva tankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr benzinu v průměru za 37,85 Kč. Naftu tam prodávají průměrně za 37,71 koruny. Nejdražší paliva nabízejí dlouhodobě pumpy v Praze, kde litr benzinu i nafty stojí průměrně 39,41 koruny.

V Libereckém kraji zůstávají ceny pohonných hmot pod celostátním průměrem. Méně nebo stejně platí za benzin a naftu motoristé v jižních Čechách, Ústeckém, Královéhradeckém a Pardubickém kraji, ve Zlínském mají levnější naftu v Moravskoslezském zase benzin. Nejlevnější paliva mají v kraji na Českolipsku, benzin je u tamních čerpacích stanic v průměru za 37,99 Kč a nafta po 37,91 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Semilsku, kde mají litr průměrně za 38,35 Kč. Nafta je v kraji nejdražší na Liberecku, litr je průměrně po 38,34 koruny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky benzín, nafta, liberecký kraj, liberec, ccs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paliva v Libereckém kraji od minulého týdne zlevnila, ale jen o haléře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.