Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Liberecku už vládnou Velikonoce

Nadcházející víkend už bude ve znamení Velikonoc, v Liberci a okolí se koná řada akcí spojených s nejvýznamnějším křesťanským svátkem. Ale o víkendu se mohou lidé přijít rozloučit i s libereckým bazénem, který za pár dní na dva roky zavře.

Už v pátek začínají před radnicí v Liberci tradiční velikonoční trhy s bohatým programem. Trhy potrvají až do neděle 31. března, na náměstí jsou i dva kolotoče a po městě bude jezdit vláček stejně jako o Vánocích.

O víkendu proběhnou také Velikonoce v křišťálovém údolí. Dva dny otevřených dveří ve sklárnách, ateliérech a muzeích vám představí nejen krásné velikonoční ozdoby, ale i výrobu šperků, bižuterie a skleněných výrobků.

Velikonočních tipů na víkend je ale celá další řada. Velikonoční tvoření si na páteční odpoledne a večer připravil Ateliér Vočko. Malovat se budou kraslice voskem a dekorace z nich s Eliškou Vrabcovou.

V neděli přichystal velikonoční program Palách Liebieg a také Severočeské muzeum, kde si budete moci připomenout velikonoční zvyky a tradice, zhlédnout loutkové pohádky Divadla jednoho Edy nebo si nakoupit staročeské pečivo.

Už v sobotu také proběhnou Vratislavické Velikonoce. Od 14 hodin vás v okolí kulturního centra VRATISLAVICE 101010 a knihovny IGI VRATISLAVICE čeká zajímavý program. Hlavní událostí bude jarní koncert dětí z vratislavických mateřských škol. Příležitostí k tvorbě nápaditých jarních dekorací pro děti i dospělé bude mnoho. Možnost konzumace regionálních pochutin a nápojů zaručena.

Velikonoční jarmark mají ale v sobotu také ve Frýdlantu a v neděli proběhne Velikonoční tvoření v Dlouhém Mostě.

Kromě Velikonoc jsou ale i jiné akce. V sobotu od 13 hodin proběhne Loučení s bazénem. „Čas se nám rychle krátí a rádi bychom tímto pozvali všechny milovníky našeho libereckého bazénu, aby se přišli rozloučit, již tuto sobotu 23.03.2024 od 14:00 hodin. Na celé odpoledne a večer máme připravený program, kterým bude provázet moderátor Vladimír Hron,“ zvou pořadatelé.

V neděli se pak bude v Liberci hrát curling Svijanské areně. Přijďte si vyzkoušet, jak se kameny odhazují a zametají. „Všechno vás naučíme! Věnovat se vám budou naši zkušení instruktoři a vybavení vám půjčíme na místě. Celá akce je zdarma,“ stojí v anotaci k akci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Trhy v Liberci

Štítky víkend podle drbny, víkend, tipy, velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Liberecku už vládnou Velikonoce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.