Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Ontexu si práce svých zaměstnanců cení. 13. a 14. mzda, odměny i další benefity jsou samozřejmostí

PR článek

Jedním z největších a nejstabilnějších zaměstnavatelů v regionu je turnovský Ontex. Na devět stovek zaměstnanců ve společnosti, která se specializuje na výrobu dětských plenek a dámských hygienických potřeb, nachází stabilitu a zázemí i v dnešní ekonomicky turbulentní době. Lidé v Ontexu nachází oporu i jistotu stabilní práce, stálých příjmů a velmi zajímavých benefitů.

Ontex vyrábí v Turnově už 27 let. „Za ta léta, kdy v Turnově působíme, se nám podařilo vytvořit velmi dobrou firemní kulturu. Zakládáme si na lidech. Byť jsme už velká společnost, stále u nás panuje rodinná atmosféra. Oddělení fungují jako tým, mají stejné cíle a vedoucí se o své spolupracovníky starají po všech stránkách,“ popisuje HR manažerka Markéta Pekárnová a pokračuje: „Za výhodu považuji i stabilitu práce, neboť se Ontex zaměřuje na obor, který je poměrně stabilní, a proto v krizích udrží výrobu i zaměstnanost, což se potvrdilo v posledních letech.

I proto z Ontexu jen málo lidí odchází kvůli nespokojenosti s pracovním prostředím či kvůli mzdě. Volná místa, která zde nabízejí, se počítají na jednotky. Aktuálně například hledají nové kolegy na pozice operátora, manipulanta skladu či elektrotechnika.

Řada zaměstnanců v Ontexu pracuje i desítky let. Letos firma otevřela novou kategorii pro věrnostní bonus – 30 let. Jedním z dlouholetých kolegů je i Tomáš Andel, který před pětadvaceti lety začínal jako operátor a během let se propracoval na pozici vedoucího směny, kde působí dodnes.

Práce v Ontexu není lehká ani těžká. Všude se ale musí makat, nikdo vám dnes nedá peníze jen tak. Firma se mně ale za ty roky snažila ve všem vyhovět a nikdy mi nikdo neházel klacky pod nohy. A to, že nám každý měsíc pravidelně přijde výplata, že tu máme hromady benefitů, čtvrtletní odměny, 13. a 14. mzdu, to je jen taková malá třešnička na dortu,“ říká Tomáš Andel, který vychoval i řadu svých kolegů, z nichž se mnozí rovněž vypracovali do vedoucích pozic.

Z pohledu zaměstnance je zajímavá již zmíněná plejáda různých benefitů. Jistotou je 13. a 14. mzda, a k tomu i tzv. KPI (Klíčové Ukazatele Výkonnosti), kdy zaměstnanci dostávají navíc čtvrtletní odměnu, která v součtu generuje téměř ekvivalent 15. mzdy. Navíc vůbec nevadí, že zájemci o práci nebydlí v Turnově či okolí, Ontex zajišťuje dotovanou svozovou dopravu z širokého okolí, z Liberce, Jablonce nad Nisou, Hodkovic, Železného Brodu, Semil, Lomnice nad Popelkou či Mnichova Hradiště.

Myšleno je rovněž na celkovou pohodu a spokojenost zaměstnanců, a tak v Ontexu nabízí i dotované stravování. Na výběr je ze sedmi jídel od českých klasik po zdravé stravování i možnost volby za odpracovanou směnu mít dotovaný oběd nebo večeři nebo stravenky. Důraz ve firmě kladou i na odpovídající odpočinek, kdy mají lidé možnost si vybrat dovolenou kdykoli, podle svého přání a neřídí se, podobně jako v jiných firmách například celozávodní dovolenou, kterou v Ontexu nemají. Není tak vyvíjen tlak na minutový výkon jako v jiných odvětvích. Firma o své zaměstnance pečuje i v dalších ohledech. Přesčasy nejsou nařizované, ale zaměstnanci se mohou dobrovolně zapisovat a touto cestou si ještě přivydělat.

Vážíme si toho, když někdo dělá něco navíc a umíme to ocenit. Před dvěma lety jsme zavedli čtvrtletní osobní odměny, které ocení zaměstnance, kteří jsou loajální, angažovaní a proaktivní. Na jednorázovou odměnu může zaměstnance navrhnout kdokoliv – jeho vedoucí, spolupracovník nebo i kolega z jiného oddělení,“ uvádí Markéta Pekárnová.

Kromě už zmíněných benefitů nabízíme i příspěvek na penzijní spoření či životní pojištění. Máme i výhodné tarify na volání či bankovní služby. Pro zaměstnance organizujeme různé akce. Podporujeme také jazykové kurzy, kurzy měkkých dovedností a osobní rozvoj, development programy pro vedoucí a tak dále. Myslíme i na zdraví našich kolegů. Zdarma mohou na pracovišti navštívit fyzioterapeuta. Letos jsme pro zaměstnance uspořádali workshopy na téma civilizačních chorob. Jednou ročně si mohou nechat zaměstnanci vyšetřit zrak přímo na pracovišti a na letošek chystáme dermatologa," dodává HR manažerka Markéta Pekárnová.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zaměstnavatel, benefity, Ontex Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ontexu si práce svých zaměstnanců cení. 13. a 14. mzda, odměny i další benefity jsou samozřejmostí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.