Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vyražte za zážitkem s eLpassem

PR článek

Zvýhodněná vstupenka do všech kulturních příspěvkových organizací v regionu. To je eLpass. Do projektu společné vstupenky se s Libereckým krajem zapojily kromě ZOO Liberec také Botanická zahrada Liberec, Muzeum Českého ráje v Turnově, Oblastní galerie Liberec, Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě a Severočeské muzeum v Liberci.

Zájemci o vstupenku mají na výběr ze dvou základních variant: eLpass GRANDE a Elpass MINI. eLpass GRANDE zahrnuje vstup do všech zmíněných příspěvkových organizací, a to za 380 Kč. Nákupem této vstupenky tak návštěvníci ušetří 355 korun. Zlevněný eLpass GRANDE je za cenu 280 Kč a zakoupit si jej mohou děti ve věku 3–15 let, studenti s platným průkazem, senioři a osoby držící průkaz ZTP. Sleva u této vstupenky činí 195 korun. eLpass MINI je kombinací vstupenky do Zoo Liberec a Botanické zahrady Liberec. Cena pro dospělého návštěvníka činí 250 Kč, zlevněná 150 Kč.

„Od společné vstupenky si slibujeme zvýšení povědomí a návštěvnosti o našich kulturních a zážitkových institucí,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu. „Jsme rádi, že dojde k posílení spolupráce mezi jednotlivými objekty, vzájemné informovanosti a propagaci. Všechny instituce mají pro návštěvníky připravenou širokou paletu služeb, zajímavé výstavy nebo doprovodné programy. Se vstupenkou eLpass návštěvníci navíc i výrazně ušetří a zavítají tak třeba i do objektů, které třeba prozatím unikaly jejich návštěvě. Určitě se vyplatí sledovat i jejich webové stránky, kde prezentují své programy," dodává Květa Vinklátová.

Koupit eLpass si mohou zájemci přes webové stránky, kde po zaplacení obdrží zájemce QR kód, kterým se prokáže u pokladen. Platnost vstupenky je od doby nákupu 6 měsíců a opravňuje vždy k jednorázovému vstupu do dané instituce.

Společnou online vstupenku lze využít jmenovitě u:

  1. Zoo Liberec, která je nejstarší zoologickou zahradou v České republice. Její začátky sahají až k roku 1904. Na prohlídkové trase, která měří přibližně 2 kilometry, lze pozorovat více než 170 druhů zvířat.
  2. Botanická zahrada Liberec, jež má nejpestřejší sbírky exotických rostlin. Doménami zahrady jsou sbírky orchidejí, kapradin, broméliovitých a masožravých rostlin.
  3. Muzeum Českého ráje v Turnově. To je instituce plná pestrých drahých kamenů, ale také zábavy a akcí. Muzeum nabízí bohaté sbírky z archeologie, etnologie, mineralogie, historie, umění či horolezectví.
  4. Oblastní galerie Liberec, pátá největší galerie v Česku, založena v roce 1953, s unikátní sbírkou evropského umění s více jak 21 000 uměleckých děl, sídlící v příjemném prostředí budovy bývalých Lázní doplněné o současné architektonické detaily... Taková je Oblastní galerie Liberec!
  5. Severočeské muzeum v Liberci, založené v roce 1873 jako první uměleckoprůmyslové muzeum v českých zemích. Dnes zahrnuje Severočeské muzeum kromě bohaté knihovny tři sbírková oddělení – přírodovědecké, historické (s archeologií) a uměleckohistorické.
  6. Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, které sídlí v bývalém augustiniánském klášteře. Areál nabízí přírodní a historické expozice, knihařskou dílnu, kovářskou expozici, interiér chalupy Vladimíra Menšíka a výstavu o těžbě uranu na Českolipsku.

Více tipů na výlety naleznou lidé na webu www.liberecky-kraj.cz nebo na sociálních sítích REGION LIBEREC.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky cestovní ruch, liberecký kraj, zážitek, elpass

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V případě eLpass dost možná dojde taky na trestní oznámení. Tahle vymaštěnost Kraje a utopené prachy nezůstanou bez povšimnutí, to se Půto spolehni. A vy na radnici rovněž.

Úterý, 9. dubna 2024, 17:05Odpovědět

Vyražte za zážitkem s eLpassem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.