Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Frýdlant letos obnoví atletický ovál za 19 milionů. Práce začnou i bez případné dotace

Frýdlant si pro letošní rok připravil kompletní rekonstrukci atletického oválu na fotbalovém hřišti. Vyjít má na asi 19 milionů. Letos jde o druhou výraznou investici v areálu, aktuálně už probíhá výstavba nových kabin. Obnova oválu má začít ještě v květnu, město řeší, zda získá dotaci, na začátek prací ale její případné získání nebude mít vliv.

„Atletický ovál za zimním stadionem opravdu neodpovídá naší představě sportoviště 21. století. Je škvárový, a kromě doskočiště pro skok do dálky, které je také nedostatečné, nemá žádné další zázemí pro atletiku. Frýdlant má už několik let připraven projekt na modernizaci tohoto oválu, snažili jsme se ale získat na ni dotaci. Bohužel se to zatím nepodařilo, a tak zastupitelé rozhodli, že ovál zmodernizujeme i v případě, že se dotaci ani napočtvrté získat nepodaří. Za peníze z městského rozpočtu,“ řekl místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka (ODS).

Obnova má začít už v květnu a hotovo by mělo být za čtyři měsíce. „Během té doby se škvárový ovál se skokem do písku promění v moderní zázemí pro atletiku. Vzniknou čtyři běžecké dráhy z tartanu s délkou 400 metrů a rovinkou v délce 100 metrů, děti i dospělí se mohou těšit na cvičnou plochu s umělým povrchem a výsečí pro hod koulí a nové zázemí pro skok do dálky s pískovým doskočištěm,“ dodal starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

Fotbalového hřiště se renovace nedotkne, přesto se ho ale týkají. Součástí prací na modernizaci atletického stadionu bude také zajištění zdroje užitkové vody. „V podstatě chceme využít dešťovou vodu svedenou při srážkách ze střechy zimního stadionu například pro zalévání fotbalového trávníku,“ dodal Ramzer.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky frýdlant, ovál, atletika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant letos obnoví atletický ovál za 19 milionů. Práce začnou i bez případné dotace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.