Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Děti v Jablonném pořádají benefici pro masajskou školu. Můžete se přidat

Benefiční sportovní odpoledne ve prospěch školy v Africe připravili děti a učitelé v Základní škole a ZUŠ v Jablonném v Podještědí. Připojili se do mezinárodního projektu Světová škola a v rámci benefice chtějí vybrat peníze na podporu masajské školy Maasai Academy. Zúčastnit se může i veřejnost.

Naše škola se zapojila do projektu Světová škola, díky němuž se žáci a učitelé zaměřují na celosvětové problémy, které mohou ovlivňovat i obyvatele České republice. V rámci projektu se školní tým rozhodl navázat kontakt a spolupráci s masajskou školou Maasai Academy v odlehlé oblasti Loita Hills v Keni. Ve spolupráci s Nadačním fondem Lejly Abbasové „Asante Kenya“ naše škola uspořádá benefiční sportovní odpoledne „Sportuj pro Afriku“, jehož cílem bude vybrat finanční prostředky, které budou poskytnuty pro podporu a potřeby vzdělávání masajských dětí,“ vysvětlil ředitel školy Petr Kopřiva.

Akce „Sportuj pro Afriku“ se koná 24. dubna od 15 do 17 hodin v areálu sportovního hřiště u Základní školy v Jablonném v Podještědí za účasti moderátorky a ředitelky nadačního fondu Lejly Abbasové.

Pro návštěvníky bude připraveno několik nenáročných sportovních disciplín, kterých se může zúčastnit každý bez rozdílu věku a kondice. Součástí akce bude i drobné občerstvení, volné sportovní aktivity, ale i divadelní představení žáků dramatického oboru ZUŠ Jablonné v Podještědí pod vedením Shalom E. Raichové.

Budeme rádi, když se lidé naší akce zúčastní a přispějí k jejímu pozitivnímu průběhu nejen svou návštěvou, ale také dobrou náladou, společnými aktivitami a dobrovolným příspěvkem,“ zve zájemce ředitel školy.

Ohodnoť článek

Foto Maasai Academy

Štítky projekt, podpora, Světová škola, Leyla Abbasová, Afrika, Jablonné v Podještědí, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti v Jablonném pořádají benefici pro masajskou školu. Můžete se přidat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.