Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V jablonecké městské hale bude nová světelná tabule

PR článek

Širokou sportovní nabídku najdete hned na několika sportovištích v Jablonci. Do městského plaveckého bazénu si můžete zajít zaplavat, svézt se na tobogánu nebo využít tamější sauny. Do sauny můžete zajít i v areálu na Střelnici, kde si mimo jiné lze zasportovat na atletickém stadionu. Mnoho sportů na jednom místě můžete vyzkoušet v městské hale, kde kromě pronájmu kurtů na sálové sporty (fotbal, florbal, basketbal, volejbal, badminton a jiné) lze využít i zrcadlový sál, místnost na kruhový trénink CrossFit či zajít do skvěle vybaveného Fitness. Na ochozech si pak můžete zahrát ping pong na zbrusu nových stolech na stolní tenis. Tím však možnost sportovního využití na sportovištích, která spravuje SPORT Jablonec, s. r. o., nekončí. K volnočasové aktivitě je možné využít i přírodní areál Srnčí důl nebo sportovní Areál volnočasových aktivit v ulici Čelakovského, kde si můžete zasportovat na venkovních hřištích nebo obout in-line a kroužit po asfaltovém kolečku.

Městský bazén

Městský plavecký bazén v Jablonci zvládl v jarních měsících nápor návštěvníků, kteří jeho služeb využívali při absenci sněhu v době jarních prázdnin. Větší zájem o bazén se očekává rovněž z důvodu uzavření bazénu v Liberci.

„To se potvrdilo hned v prvních dnech, kdy jsme zaznamenali asi 5% nárůst návštěvnosti, lze očekávat, že se toto číslo zvýší,“ myslí si vedoucí plaveckého bazénu Radek Fišer.

Do Jablonce se plánuje i přesun aktivit sportovních oddílů. „V žádném případě rozsah sportovních aktivit či výuky plavání mateřských, středních i vysokých škol nebude redukován a neměl by omezit ani veřejnost,“ říká Štěpán Matek, jednatel Sport Jablonec, s. r. o., která spravuje městský bazén, a dodává: „Může se stát, že v době nižší návštěvnosti vyčleníme více drah právě pro výkonnostní plavání, ale vždy to bude organizováno citlivě.“

Jistou komplikací pro návštěvníky může být v květnu výměna stávajících skříněk, jež budou vybaveny elektronickými zámky, které budou propojeny s novým odbavovacím systémem.

„Výměna nejprve přinese jistá omezení, nejpravděpodobnější variantou je, že se bazén od 15. do 25. pro veřejnost uzavře a dojde ke kompletní výměně skříní jak v pánské, tak v dámské části. Provoz plaveckého oddílu i školiček nebude omezen, ti budou pro převlékání využívat třetí menší šatnu,“ říká Fišer.

Nové skřínky budou propojeny s novým odbavovacím systémem, který bude spuštěn do konce června. Tím dojde k rychlejší a pohodlnější obsluze zákazníků, zvýšení efektivity a komfortu návštěvníků. „Chytrý odbavovací systém s možností rezervace míst pro držitele permanentek a schopnosti odhadovat návštěvnost může výrazně zlepšit organizaci provozu bazénu. S těmito inovativními prvky by měla být návštěva pro všechny ještě příjemnější a pohodlnější. Tím, že budou informace o počtu návštěvníků nově i na webu, zvýšíme transparentnost pro zájemce o návštěvu a podpoříme také jejich informovanost,“ je přesvědčen Matek.

Městská hala

Také v městské hale jsou připraveni nabídnout sportovní nabídku se skvělými službami. K tomu přispívají i nové stoly na stolní tenis, které jsou z řad veřejnosti hojně využívány. Nově je k dispozici místnost na kruhový trénink CrossFit, která je špičkově vybavena, stejně jako Fitness, které se rozkládá na dvou patrech městské haly. V hale v minulosti došlo k výměně světel, což zvýšilo komfort při sportech a šetří i náklady na energii. Po více jak dvaceti letech provozu haly se plánuje výměna palubovky, k čemuž by mělo dojít v červenci. Než se tak stane, dojde k další výrazné změně, a tou je výměna světelné tabule. „K výměně by mělo dojít v polovině května. Tabuli opět dodá Nisasport. Jedná se o LED tabuli, která bude propojena s menšími na jednotlivých kurtech tak, jak je stávající tabule. Obsluha nové časomíry bude snazší z tabletu a kromě výsledků a časů na ní lze zobrazovat i různé spoty,“ vysvětluje správce městské haly Daniel Habětínek.

Střelnice, Srnčí Důl a AVA

Halová sezona skončila, a tak se sportování přesunulo na atletický stadion, který v loňském roce prošel retopingem drah. „Každý sportovec ví, že halová sezona skončila a nyní se chodí ven. Hala je zavřena a otevřeme ji jen v případě velmi nepříznivého počasí,“ říká Martin Michalský správce areálu Střelnice, Srnčího dolu a Areálu volnočasových aktivit (AVA) v ulici Čelakovského. Areál v Srnčím dole je otevřen celoročně a využívají ho zejména rekreační sportovci. „V současné době tam probíhá rekonstrukce přístupové cesty, ale to je v režii statutárního města Jablonec,“ vysvětluje Michalský.

Areál volnočasových aktivit byl otevřen 1. dubna, kromě kolektivních her na asfaltovém hřišti ho využívají zejména milovníci kolečkových bruslí. „Areál je otevřen 24 hodin denně, přičemž návštěvníci musí dodržovat provozní řád,“ upozorňuje Michalský.

Nový web

Sport Jablonec chystá zlepšit informovanost veřejnosti o dění na sportovištích, která spravuje. S tím je spojen i chystaný nový web. „Současný web je nepřehledný, klíčové informace jsou těžko dohledatelné. Proto jsme se rozhodli udělat web nový, kde bude kladen důraz na jednoduchost a přehlednost. Budou zde jasné informace o obsazenosti sportovišť, umístěn bude i rezervační online systém. Nový web i s virtuálními prohlídkami sportovišť bude spuštěn od září s novou halovou sezonou,“ uzavírá jednatel Sport Jablonec Štěpán Matek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jablonec, sport, hala, sportovní hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jablonecké městské hale bude nová světelná tabule  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.