Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Poznejte přímo na Ještědu skryté zajímavosti ikonické stavby Liberce

Možná existuje řada věcí, které o horském vysílači a hotelu na Ještědu nevíte. Třeba o tom, jak vznikal interiér, jaké varianty výzdoby byly ve hře, jací byli lidé, kteří se na tom všem podíleli. Nejenom o tom bude zajímavá beseda přímo v prostorách ikonické stavby, v pondělí 22. dubna od 17.30 hodin.

Přímo u ikonického díla sklářských výtvarníků Jaroslavy Brychtové a Stanislava Libenského Spad meteoritů návštěvníkům historik umění Oldřich Palata ukáže, že na stěně tubusu Ještědu mohlo návštěvníky vítat i úplně jiné dílo tohoto slavného tvůrčího tandemu. Kurátor uměleckohistorických sbírek libereckého Severočeského muzea v Liberci a pedagog liberecké Technické univerzity Oldřich Palata dvojici umělců osobně znal, a tak se mohou posluchači těšit na jeho osobní vzpomínky. Doplněny budou projekcí dobových fotografií a dalších záznamů.

Hosty debaty budou i synové sklářského výtvarníka a malíře Karla Wünsche, David a Jakub. Připomenou tvorbu svého otce, který je autorem zrcadlové stěny, nádobí i textilu pro horský hotel Ještěd. Jeho práci spjatou s hotelem mohu dnes obdivovat návštěvníci v expozicích Severočeského muzea a možná ji také někteří mají doma.

Vstupenky za 100 korun jsou k dispozici na GoOut, k dispozici je z kapacitních důvodů pouze omezený počet míst. Parkovat lze na privátním parkovišti u Ještědky, pro účastníky akce zdarma. Akci pořádá Visit Crystal Valley.

Ohodnoť článek

Foto Hotel Ještěd

Štítky beseda, horský hotel a vysílač Ještěd, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Kontroverz

I Hubáček by blil. Jeho jméno si berou do huby v rámci imbecilních soutěží, na Kraji... Ale tak co, vily se přibuzní zbavili, a dál nejspíš rejžují na hyperbole a vybírají výpalné (po městu).

Pátek, 19. dubna 2024, 12:32Odpovědět

Karel Kontroverz

Bez oslav, výkřik do tmy v podobě výjezdu Binara (teda kromě jeho obličeje jsem nějak neslyšel, že by se ke stavu Ještědu vyjádřil :-D), a teď tahle šaškárna pěšky nahoru za prachy. Hnusná recepce, restaurace trojka svijanská, a krásné exteriéry Ještědu :-D od zimního vchodu k popelnicím. Možná paní superredaktorko udělejte rozhovor s novým členem ODS, má k Ještědu s.r.o. blízko :-D

Pátek, 19. dubna 2024, 12:30Odpovědět

Karel Kontroverz

Čím dál blbější nápady. První rok v Liberci prima. Druhý jste nakreslili draka na zeď a... nic. Ale ona vám to Lucie zpropaguje...

Pátek, 19. dubna 2024, 12:23Odpovědět

Poznejte přímo na Ještědu skryté zajímavosti ikonické stavby Liberce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.