Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní tábory s LK Boulder umožní dětem zažít lezení na skalách

PR článek

Čas do prázdnin se krátí. Už víte, jak se během července a srpna zabaví vaše děti? Lezecký klub LK Boulder z.s. má řešení. Tradičně pořádá příměstské tábory plné dobrodružného lezení, výletů a zábavy. Letos účastníci zažijí výstup na Mount Everest.

Bouldering na umělé stěně je prima sport, ale to nefalšované, ryzí, lezení se odehrává venku na skalách. Kde jej zažít? Přece na některém z příměstských táborů, které pro letní měsíce nabízí liberecký lezecký klub LK Boulder z.s.

„Během školního roku probíhá valná většina našich tréninků nebo závodů na indoorové boulderovce, a pokud se děti nenarodily do rodiny lezců, na opravdové skály se – mimo jiné kvůli náročnosti metodiky – dostanou jen stěží,“ říká Marek Klíma, předseda lezeckého klubu LK Boulder z.s. a lezec s třicetiletou praxí.

Na skalách je třeba citu

Lákadla jsou přitom zřejmá: pobyt v přírodě, vůně lesa a letní louky, zurčení jizerskohorských potoků, kamarádství na laně, pusy od borůvek. Cesty nevytyčené barevnými chyty, nýbrž nutnost určité kreativity, kdy je na skále třeba se orientovat nejen očima, ale i citem a hmatem.

„Jsme si vědomi i toho, jak se vyvíjí životní styl, kdy z něj mizí přirozený pohyb a návštěvy přírody. To je další důvod, proč jsou naše příměšťáky koncipovány tak, že každý den s dětmi vyrážíme na výlet do rozličných lokalit v okolí Liberce,“ dodává Marek Klíma.

Tu se děti vypraví na Sluneční plotny u Hodkovic nad Mohelkou, tu na Ještědské skalky, na Matoušovku nebo do Oldřichova v Hájích a ozkouší také lezení na ferratách. To vše protkáno celotáborovým tématem výstupu na nejvyšší horu světa Mount Everest.

A není to nebezpečné?!, může napadnout nejednoho rodiče. Není! Tábory jsou vedeny zkušenými instruktory v čele s trenérkou sportovního lezení Petrou Poličovou, zároveň je úvodní den tábora věnován metodice lezení na laně a jištění na domácí klubové stěně na Boulder Pointu v Ruprechticích. Ta je zpravidla i výchozím bodem každodenního programu a ze čtvrtka na pátek tu probíhá dobrodružná přespávačka na boulderovce.

Předškoláci na cestě kolem světa

Lezecké příměstské tábory pro děti od 6 do 15 let nabízí klub LK Boulder z.s. po celé letní prázdniny, a to v několika turnusech (8.–12. 7. / 22.–26. 7. / 5.–9. 8. / 19.–23. 8. – od 8 do 16 hodin). Na své si ovšem přijdou i nejmenší lezci a lezkyně ve věku tři až pět let. Pro ty je s celotáborovou hrou Cesta kolem světa vyhrazen termín 15. až 19. července.

Více informací a přihlášku naleznou zájemci zde.

Ohodnoť článek

Štítky Prázdniny, Tábory, Léto, Lezení, Bouldering, Děti, Pohyb, Sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní tábory s LK Boulder umožní dětem zažít lezení na skalách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.