Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Asistenti prevence kriminality pomohli s potížemi v práci i s náhlou slabostí

Asistenti prevence kriminality, kterých působí v Liberci u městské policie hned několik, v posledních dnech pomohli hned několika lidem v nesnázích. Začátkem dubna zavolali pomoc ženě, které se ve městě udělalo špatně. O pár dní později pomohli jiným ženám získat mzdu, kterou jim nechtěl zaměstnavatel vyplatit.

Jeden z asistentů se ocitl ve správné chvíli na správném místě v jednom z libereckých obchodů. Všiml si ženy stojící ve frontě, které se viditelně udělalo špatně. Asistent ji zachytil v momentě, kdy již padala na zem, opatrně posadil na stoličku a zavolal na linku 155. Asistent u ženy celou do příjezdu sanity čekal a poté ji předal do péče záchranářů. Ti pak rozhodli o jejím převozu do nemocnice.

Další z libereckých asistentů zase pomohl cizinkám, které se na něj obrátily s žádostí o pomoc. Nedostaly od svého zaměstnavatele mzdu za odvedenou práci a ocitly se tak bez prostředků.

Jednalo se o několik měsíčních platů. Asistent ve spolupráci s Centrem na podporu integrace cizinců a se zástupci organizace Člověk v tísni začal shromažďovat informace a připravovat další postup. Naštěstí si zaměstnavatel "vzpomněl" a ženám mzdu zpětně doplatil. Jsme rádi, že paměť zafungovala a vše dobře dopadlo,“ shrnula mluvčí městské policie Daniela Bušková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Liberec

Štítky prevence kriminality, městská policie, pomoc, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asistenti prevence kriminality pomohli s potížemi v práci i s náhlou slabostí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.