Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Pořádá kroužky pro znevýhodněné děti. Podporu potřebuje i od veřejnosti

Když začala válka na Ukrajině, pomohla tisícům lidí dostat se z konfliktem zmítané země a z Odolenovic na Jablonecku a organizovala svozy uprchlíků po celé zemi. Tím to ale pro Jaroslavu Cejnarovou neskončilo. Svoji energii věnuje dětem, jejichž život není úplně nejsnadnější, ať už jde o děti cizí národnosti žijící v Česku, ale i děti samoživitelů, pěstounů aneb ze sociálně slabších rodin.

Pracuje v libereckém Tulipanu, kde působí v keramické dílně, ale znají ji desítky rodin také z Hodkovic nad Mohelkou, Turnova, Jablonce nad Nisou i Liberce, kde všude podává pomocnou ruku dětem i jejich rodičům.

Podpořit kroužky pro děti můžete i vy

Na kroužky Human Art Help dochází děti a rodiče z ohrožených skupin, děti samoživitelů, pěstounů, děti jiných národností.
Přispět na činnost kroužků můžete na Znesnaze21

Jaroslava Cejnarová je výtvarnice, a tak se snaží předávat své zkušenosti, zároveň si ale doplňuje vzdělání a působí i v sociální sféře anebo se nyní zdokonaluje v intervencích. Především ale založila organizaci Human Art Help a vede různé kroužky, v nichž pomáhá dětem s přípravou na přijímačky do škol, talentové zkoušky anebo jim třeba pomáhá s doučováním.

Děti připravujeme na přijímací řízení, pomáháme jim se začlenit, najít přátele, kvalitně využít volný čas a když je potřeba jsme jim i rodičům nápomocni v poradenství a ve zprostředkování kontaktů na další potřebná místa, kde řeší ubytování, práci nebo jiné problémy, například šikanu, nebo jim sháníme učební materiály a pomůcky,“ popisuje Cejnarová a pokračuje: „Máme takto zapojených asi šedesát dětí. Některé vídáme jednou za čtrnáct dní, jiné přichází každý den. Jsou to děti od tří let až po vysokoškoláky.

Rozesety jsou na různých místech, například v hodkovickém Motýlku, v turnovské Náruči anebo spolupracuje s jabloneckou Krajankou. „Snažíme se jim pomoci, jak jen to jde. Připravujeme je do školy, podporujeme jejich tvůrčí činnost, organizujeme pro ně třeba výlety. Moji studenti i vystavují, například Halyna má nyní výstavu v Liberci v Galerii Ahoj Nazdar Čau,“ popisuje Cejnarová.

Výtvarné pomůcky pro přípravu na příjímací zkoušky či talentovky, ale i do výtvarných dílen, vstupné při výletech nebo dopravu platí Human Art Help. „Všichni, kteří k nám chodí, nemají dost peněz na běžné kroužky. A tak se jim snažím pomoci. Snažíme se žádat o granty, když je potřeba, platíme i ze svého,“ dodává Cejnarová.

Na podporu těchto dětí se nyní snaží získat prostředky i prostřednictvím sbírky Znesnáze21.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Human Art Help

Štítky pomoc, znevýhodněné děti, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořádá kroužky pro znevýhodněné děti. Podporu potřebuje i od veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.