Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dopravní soutěž mladých cyklistů v Libereckém kraji byla zahájena

PR článek

V pondělí 6. května 2024 byla zahájena v Libereckém kraji Dopravní soutěž mladých cyklistů, která je vyhlašována Ministerstvem dopravy ČR – BESIP. První oblastní kolo kraje se v dopoledních hodinách konalo na dětském dopravním hřišti v České Lípě.

Spolu-vyhlašovateli soutěže jsou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Policejní prezidium Policie České republiky, Český červený kříž, Ústřední automotoklub ČR, Auto­klub České republiky, dále Liberecký kraj, Město Česká Lípa a Tým silniční bezpečnosti.

Dopravního klání se v pondělí zúčastnilo celkem 36 žáků z 5 základních škol České Lípy a základní školy v Kamenickém Šenově. „Všem pedagogům a žákům děkujeme za účast v soutěži i přes nepřízeň počasí, která na hřišti panovala. Gratulace pak patří ZŠ Partyzánské z České Lípy, která postupuje do krajského kola v I. kategorii a ZŠ Pátova z České Lípy, která postupuje s žáky II. kategorie,“ říká Markéta Novotná, krajská koordinátorka BESIP pro Liberecký kraj pověřená Ministerstvem dopravy ČR.

Soutěž je postupová, začíná se školními koly, následně přes kola oblastní/okresní a krajská mohou soutěžní týmy postoupit do celostátního finále, které se v tomto roce uskuteční v Hradci Králové ve dnech 18. – 20. června. Soutěžní tým je složen vždy z dvou děvčat a dvou chlapců dané věkové kategorie. Školu tak může reprízovat až 8 žáků, 4 v kategorii 10 – 12 let, 4 v kategorii 12 – 15 (16) let.

„Děkuji moc organizátorům za uspořádání této soutěže a těší mě, že si pro konání vybrali právě Dětské dopravní hřiště v České Lípě. Jsem ráda, že si žáci základních škol mohou i díky soutěži připomenout všechna pravidla bezpečné jízdy, která se jim určitě v dnešním hustém provozu hodí. Jak se říká, těžce na cvičišti, lehce na bojišti. Prevence není nikdy dost. Gratuluji vítězům a držím jim palce v krajském kole,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

V Libereckém kraji budou v následujících dnech realizovány další oblastní kola na dopravních hřištích v Liberci, Košťálově a Jablonci nad Nisou. „V současné chvíli jsou již přihlášky do oblastních kol uzavřeny. Víme, že se nám opět podařilo zvýšit zájem škol na Liberecku i Jablonecku. Pevně věříme, že v příštím roce se nám podaří zvýšit zájem i v okrese Česká Lípa tak, abychom mohli realizovat jeden den pro školy z České Lípy a den druhý pro školy z celého okresu,“ vyslovila přání Novotná.

Ceny do soutěže v Libereckém kraji nachystali další partneři, kterým je vysloven dík za podporu aktivity, která ověřuje znalosti a dovednosti mladých a začínajících cyklistů. Mezi další partnery patří: prodejna Decathlon Liberec, Globus Liberec, Fruitisimo a hokejový klub Bílí Tygři Liberec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky tým silniční bezpečnosti, besip, cyklisté, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní soutěž mladých cyklistů v Libereckém kraji byla zahájena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.