Počasí dnes25 °C, zítra21 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Botanická zahrada pořádá den včel. Poznat můžete podrobně jejich život

Světový den včel oslaví v neděli 19. května v Botanické zahradě v Liberci. Po celý den se budou moci návštěvníci seznámit s životem tohoto hmyzu, dozvědí se o chovu včel, chybět nebude naučná stezka po děti anebo prodejní výstava medonosných rostlin.

Botanická zahrada se v letošním roce chopila témat, která jsou pro návštěvníky přitažlivá a jsou zahradě tematicky blízká. Včely jsou pro rostlinnou říši zásadní, a tak spolupráce s Českým svazem včelařů na jejich představení je logická. Věřím, že téma přiláká do zahrady řadu návštěvníků,“ uvedla Květa Vinklátová (Starostové pro LK), náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Den včely připadá letos na 20. května a tito drobní živočichové se ve světě oslavují už od roku 2018. „Věříme, že se akce vydaří a osloví mnoho návštěvníků. Možná by mohla ze Světového dne včel v liberecké botanické zahradě vzniknout i tradice,“ řekl ředitel zahrady Václav Lenk.

V rámci celého dne mohou děti vyrazit na vzdělávací včelí stezku anebo se dozvědět něco o životě včel od zástupců Včelařského kroužku z Nového Města pod Smrkem. Chybět nebude ani ukázka včelích úlů, výroba svíček ze včelího vosku, zdobení perníčků či navlékání korálků v odstínech medu. Dopoledne zahraje liberecké Naivní divadlo dvě představení pro děti: od 10 hodin pohádku Jak chodil Kuba za Markytou a o hodinu později Tři přadleny. Zájemci si mohou na místě také řadu věcí koupit, například včelí výrobky, včelařské vybavení i občerstvení. Zahradníci z botanické zahrady také chystají prodejní výstavu medonosných rostlin.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky světový den včel, botanická zahrada, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Botanická zahrada pořádá den včel. Poznat můžete podrobně jejich život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.