Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Do Lidových sadů za kulturou od dneška zajděte do dětského koutku

Dnes večer rozezní novu letní scénu v Lidových sadech první koncert sezony. Na pódiu, které je umístěno v areálu dětského koutku, vystoupí folková písničkářka Lucie Redlová. Na programu je na letní sezonu přichystaná celá řada hudebních koncertů, letní kino i několik divadelní představení.

Budovu Lidových sadů čeká rekonstrukce, která by mohla začít v červnu, a tak nebude po dobu přestavby v prostorách historické budovy ani v přilehlé zahradě žádný program. Proto se provozovatel Lidových sadů, jímž je liberecká Zoo, zřídit dočasnou scénu v Dětském koutku. V prostorách, které kdysi sloužily jako výběh pro kozy kamerunské, vyrostlo nové dřevěné pódium a hlediště s kapacitou až 200 osob.  Pódium, které stavěli zruční pracovníci Lidových sadů svépomocí, vyšlo zoologickou zahradu přibližně na dvě stě tisíc korun.

Naší novou letní stage si můžete představit jako Experimentální studio pod širým nebem. Přes den tam budou probíhat programy pro děti a ve večerních hodinách se pak Dětský koutek promění v kulturní koutek pro dospělé. Připraveny máme nejenom hudební koncerty, ale i filmové večery nebo divadelní představení. Všechny akce budou open air a budeme hrát za každého počasí,“ popsal vedoucí Kulturního a společenského centra Lidové sady, Michal Kadlec.

K sezení budou mít návštěvníci připravené židle a po čas produkce bude otevřené také bistro s kioskem.

První akcí na této nové letní scéně je dnes, ve středu 15. května, od 19.30 hodin, vystoupení české folkové písničkářky Lucie Redlové. V květnu na letní scéně vystoupí také šansoniérka Eva Candors, Robert Křesťan a Druhá tráva nebo kapela Nezmaři.  Vstupenky je možné zakoupit jak v předprodeji na portálu evstupenka,cz, tak i přímo na vstupu do koutku, vždy hodinu před zahájením akce.

Jsem moc ráda, že se tým Lidových sadů snaží částečně nahradit výpadek kulturních akcí v prostorách Lidových sadů po dobu rekonstrukce. Po dohodě budou akce probíhat jak ve večerních hodinách na nově postaveném podiu v dětském koutku, tak také v Liebigově paláci či v Naivním divadle. Bude tak udržena kontinuita kulturních programů a za rok a půl se potkáme v nově zrekonstruovaném hudebním Kulturně kreativním centru Lidové sady,“ uvedla Květa Vinklátová (Starostové pro LK), náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Do Liebigova paláce se již v lednu tohoto roku přesunul cyklus tradičních abonentních koncertů. V těchto prostorách bude pokračovat až do konce června a novou sezónu, která startuje v září 2024, pak zahájí v Naivním divadle Liberec.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky kultura, zahájení sezony, Lidové sady, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Lidových sadů za kulturou od dneška zajděte do dětského koutku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.