Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Parkují sdílené koloběžky špatně? Hlaste je do aplikace, radí město

V ulicích Liberce už se před pár týdny po zimní pauze opět objevily sdílené elektrokoloběžky. Jenže vždy se objevuje stejná komplikace, a to jejich špatné parkování. Město se s jejich provozovatelem Lime dohodlo, že nově právě nevhodné odstavování bude možné hlásit přes městskou aplikaci Marushka.

„Zaznamenali jsme stížnosti občanů na odstavování koloběžek. Se společností Lime jsme se dohodli, že občané budou moci nově nahlašovat špatně odstavené koloběžky pomocí aplikace Marushka tak, aby to přímo šlo provozovateli,“ potvrdil náměstek primátora Adam Lenert (ANO).

Přes aplikaci Marushka mohou lidé hlásit nejrůznější závady, na které ve městě narazí, nyní tak mezi ně nově přibyly i špatně zaparkované koloběžky.

Podle Lenerta ale chce na lepším odstavování koloběžek město pracovat dál. „Dohodli jsme se, že zpřesníme i body, kde mohou být koloběžky odstavovány. Doufám, že to povede k většímu pořádku ve městě. Společnost Lime se nabídla, že bude tato místa monitorovat,“ dodal.

Podle něj ale nejde vždy jen o neukázněné uživatele koloběžek. „Máme i zdokumentováno, že to nedělají jen uživatelé, ale někteří občané úmyslně,“ řekl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky koloběžky, lime, parkování, město, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkují sdílené koloběžky špatně? Hlaste je do aplikace, radí město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.