Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Frýdlantský autokemp se po letech opět otevírá. Rekonstrukce vyšla na 31 milionů

V roce 2010 autokemp ve Frýdlantu poničily povodně, areál pak zavřel, a nakonec se jeho otevření protáhlo na čtrnáct let. Od loňska totiž probíhala rekonstrukce, která nakonec vyšla na 31 milionů korun. Autokemp tak už od 1. června nabídne místa pro stany, obytná auta i karavany, do budoucna by měly přibýt chatky. Během června pak autokemp nabízí slevu 30 procent na ubytování.

Hotová je první etapa rekonstrukce autokempu nedaleko frýdlantského zámku. „Areál se dočkal opravy a zkapacitnění stávajícího sociálního zázemí, vybudovány byly cestní sítě a inženýrské sítě tak, aby fungovaly vodovodní a elektrické přípojky, obnovou prošly cesty v kempu, vznikla jednotlivá místa vybavená pilířky s připojením na elektřinu pro obytná auta a karavany včetně takzvaných stellplatzů, tedy míst, kde mohou tyto vozy provést základní údržbu, vyprázdnit toaletu, vylít šedou vodu a načerpat čistou vodu. Postavena byla během rekonstrukce také nová recepce s denní místností pro zaměstnance, toaletou, bistrem s krytým posezením a v autokempu samozřejmě nechybí ani připojení k internetu,“ vypočítala vedoucí Investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant Dana Kiliánová.

Areál v roce 2010 poničily povodně, trvalo čtrnáct let, než se kemp podařilo obnovit a město si na obnovu nechalo zpracovat i architektonický návrh. „Nejprve bylo nutné odstranit všechny povodňové škody na infrastruktuře, připravit jednotlivé kroky rekonstrukce, pak nás zbrzdil stejně jako všechno ostatní Covid-19. Jsem proto nesmírně rád, že teď už budeme moci v tomto krásném prostředí přivítat první turisty. Protože jestli nám ve Frýdlantu něco chybělo, pak to bylo právě ubytování pro návštěvníky s vlastním stanem nebo obytnými auty či karavany,“ uvedl starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Kapacita kempu je 250 lidí a do budoucna město připravuje další úpravy. „Připravujeme v nejbližší době i stavbu dětského hřiště a v příštím roce chatek, po kterých se lidé samozřejmě ptají. Kemp je bezbariérový a otevřený i zvířatům návštěvníků,“ upřesnila Martina Černá z Majetkospráního odboru Městského úřadu Frýdlant.

Město bude kemp zatím provozovat samo. „Počítáme s tím, že v prvním roce bude kemp fungovat v určitém provizoriu, prostě se ty věci budeme učit, i když jsme v předchozím roce sbírali zkušenosti z provozů jiných autokempů na řadě míst naší republiky,“ doplnil Ramzer.

Na červen si pak město jako provozovatel přichystalo speciální akci – slevu 30 procent na ubytování. V dalších krocích chystá kromě stavby chatek také další doplnění sociálního zázemí včetně šaten a jako poslední část obnovy pak vznik koupaliště nebo jakéhosi biotopu. V případě jeho vzniku ale bude záležet na finančních prostředcích, které se podaří získat nebo ušetřit.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Radek Petrášek

Štítky autokemp, frýdlant, kemp, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlantský autokemp se po letech opět otevírá. Rekonstrukce vyšla na 31 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.