Počasí dnes24 °C, zítra27 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Palác Liebieg slaví první rok od znovuotevření. Nachystán je videomapping, zábava i koncert

První rok provozu oslaví v sobotu 8. června v libereckém Liebiegově paláci. Připojit se může každý. Připravený je celodenní zábavný program, který vyvrcholí koncertem a videomappingem na fasádu paláce.

Těší mne, že se máme možnost oslavit již rok od našeho fungování v Paláci Liebieg. Za tu dobu se stal palác místem stovek kulturních, vzdělávací, osvětových i komunitních aktivit pro všechny generace a z toho mám upřímnou radost. Nejen počet akcí, ale také lidé, kteří Palác Liebieg navštěvují nám dávají zpětnou vazbu, že podobná místa jsou potřebná a mají smysl. Jsem rád, že se palác tak rychle vrátil zpět do povědomí lidí a zároveň se stal i důležitou součástí dění ve městě,“ řekl Michal Dufek, ředitel Komunitního střediska Kontakt, které našlo v Liebiegově paláci nové zázemí a je jeho provozovatelem.

Sobotní program nabídne zábavu pro malé i velké návštěvníky. Začne v 10 hodin dopoledne a potrvá do 22 hodin, probíhat bude ve všech prostorách paláce. Pro návštěvníky jsou připraveny koncerty, módní přehlídky, hravá zahrada, tvoření, pohádky pro děti, prohlídky paláce, občerstvení i mnoho dalšího.  Zlatým hřebem večera bude ve 21 hodin vystoupení Dashy s Pajky Pajk a ve 22 hodin videomapping na fasádu Paláce Liebieg. Vstup je zdarma.

Liebiegův palác, tedy vila Johanna Liebiega mladšího, kde dříve sídlila Oblastní galerie Liberec, patří k nejvýznamnějším stavebním památkám města Liberce. Po téměř 150 letech se rozhodlo město Liberec k celkové rekonstrukci paláce s hlavním cílem vytvořit polyfunkční komunitní centrum, které nabídne širší spektrum sociálních služeb a aktivní trávení volného času místním komunitám.

Rekonstrukce se týkala všech částí paláce i venkovních ploch a stála takřka čtvrt miliardy korun, valnou část se však povedlo financovat z evropských dotací. Galerie v objektu sídlila do roku 2014, následně byl bez využití. V roce 2020 začala rekonstrukce, která zahrnula kromě obnovy vnějších a vnitřních částí paláce i přilehlou zahradu a park. Skončila v roce 2023.

Liebiegův palác se v roce 2023 stal Památkou roku Libereckého kraje, ve stejném roce pan jeho zdařilá rekonstrukce získala hlavní ocenění v soutěži Cena Karla Hubáčka a byl zvolen Stavbou roku Libereckého kraje 2023. 

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky výročí, Liebiegův palác, obnova, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Palác Liebieg slaví první rok od znovuotevření. Nachystán je videomapping, zábava i koncert  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.