Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Tip na výlet: Do Drážďan na vláčky, letadla, do zoo i zábavného světa

Drážďany zdaleka nejsou jen město a památky. Aktivit a atrakcí pro rodiny s dětmi je tu celá řada. A cesta z Liberce do Drážďan autem zabere něco málo přes hodinu a půl.

Těšit se může na program celá rodina. Třeba v zábavním komplexu Oskarův svět, kde se nově neplatí vstupné. Dětem se bude líbit i zoo anebo muzeum vláčků, aut a letadel. Na lodi se můžete projet po Labi a obdivovat památky, a když přibalíte brusle, užijete si krásnou jízdu po břehu řeky s panoramatem památek na druhé straně.

Oskarův svět nově bez vstupného

V Oskarově světě (Oskarshausen) ve Freitalu u Drážďan se vaše děti vyřádí v jakémkoliv počasí. Park nabízí přes 50 atrakcí, které jsou venku i vevnitř. Vstup do areálu máte nově zdarma! Platí se pouze sedm kolotočů, na které je možné si koupit zvýhodněný FUN pas, s nímž získáte neomezený počet jízd na celý den. Na osobu vyjde na 12 €. A těšit se můžete i na několik novinek! Třeba na staveniště s obřími bagry.

Venkovní svět láká na XXL skluzavky, skok volným pádem nebo sešup z 16metrové padací věže. Zábava tu je i pro malé děti, které ještě adrenalin tolik nevyhledávají. Mohou rýžovat zlato, jezdit na motokárách, řetízkovém kolotoči nebo na housenkové dráze. A nejen to, v Oskarově světě mají i poníky! A taky vodu! Ano, když je vedro, nabízí se vodní bludiště, dětská šlapadla a vodní skluzavka. Přibalte proto raději i plavky a ručník.

Ve vnitřní části vám bude dobře ve vedru i dešti. Tady si děti vyzkouší třeba svou zručnost v dílničkách. Několikrát týdně sem přijede truhlář, který s nimi vyrábí ze dřeva nejrůznější předměty. Dostanou ochranné brýle a jde se na to. Dřevěnou hračku si pak odvezete domů. A že děti na řezbařinu moc neužije? Nevadí! Workshopů je tady celá řada. Vyrobit si můžou třeba vlastní svíčku nebo si potisknou tričko obrázkem. Není to ale jenom o dílničkách! Uvnitř jsou i trampolíny, dětská herna Farbfabrik a také Mlsná továrna, kde nechybí koláčkový kolotoč nebo lízátková lavice.

I Drážďany mají svůj svět iluzí

Je součástí Oskarova světa a na ploše více než 1000 m2 najdete neuvěřitelné optické klamy a vizuální efekty. A když budete pečlivě sledovat instrukce, získáte skvělé fotky, jak se snažíte vyváznout z krokodýlí tlamy, visíte v koupelně na stropě nebo letíte s balónky nad Drážďany. Vstup se platí zvlášť, ale návštěva stojí opravdu za to! Více informací o celém parku v češtině včetně Světa iluzí zjistíte na www.oskaruvsvet.cz

Zoo v centru města? Projděte se mezi plameňáky a podívejte se žirafám do očí

Z okraje Drážďan zamiřte do centra, kde se uprostřed města rozkládá drážďanská zoo, která se může chlubit 240 druhy zvířat. Mezi ta nejzajímavější patří např. panda červená, takini zlatí nebo lenochodi, kteří mohou lézt bezprostředně ve vaší blízkosti. Přímo na dosah ruky budete mít díky průchozí voliéře plameňáky karibské. Další blízké setkání vás čeká u žiraf. Přímo u jejich výběhu se nachází rozhledna, z níž si budete moct s žirafami koukat z očí do očí. Zoo má ve své sbírce i vzácná zvířata. V pavilonu ohrožených druhů tak můžete vidět chápana vlnatého, lemura či gaviála.

Zoo je otevřena po celý rok a o pondělcích nabízí zlevněné vstupné. Veškeré informace v češtině včetně časů krmení a kompletního ceníku najdete na https://www.zoo-dresden.de/cs/

Ráj pro fanoušky vláčků, aut a letadel

A teď něco pro šotouše! Nejen oni budou ale nadšení z Muzea dopravy. Dozvíte se tu spoustu zajímavostí o autech, letadlech, lodích a dopravě obecně. Řidiči si pak vyzkouší dřinu, kterou leckdo ještě pamatuje ze staré 120. Točit volantem bez posilovače řízení není totiž žádná hračka. Malí motoristé se tu projedou v Bobby autě, v němž se zábavnou formou naučí pravidla silničního provozu. Pokud jste náruživí cyklisté, zkuste udržet balanc na velocipedu.

Muzeum pořádá i tematické prohlídky pro děti. Pro výklad v češtině můžete využít bezplatnou aplikaci. Otevřeno je od úterý do neděle od 10 do 18 hodin. Více informací najdete na webových stránkách v češtině https://www.elbelabe.eu/cz/poi/m/dopravni-muzeum-drazdany/

Drážďany z vodní hladiny

I když jste tu s dětmi, rádi byste si vychutnali trochu drážďanských památek a historie? Vyberte si jednu z mnoha vyjížděk lodí po Labi. Poznáte Drážďany z úplně jiné perspektivy, budete obdivovat paláce, kostely i slavné mosty, včetně mostu Loschwitz, kterému se přezdívá Modrý zázrak. Vidět toho ale můžete i mnohem víc a plout i po okolí města. Nejkratší projížďky trvají hodinu a půl, nejdelší třeba celý den a dojedete až do Míšně. Děti to bude bavit, vás taky, a ještě si po náročném dni odpočinete.

Vybrat si pro vás ten nejvhodnější výlet můžete zde: https://www.schifffahrtdresden.de/de/

Bruslení s výhledem na barokní skvosty

Pokud jste sportovci a jedete autem, pak do kufru přihoďte své in-liny. Podél břehu Labe vede krásná cyklostezka s perfektním asfaltem. Výhledy na město jsou přes řeku neskutečné, atmosféra uvolněná, prostoru dostatek pro všechny. A také spousta místa na to jen tak si posedět, pokochat se, dát si něco dobrého a pozorovat dění kolem. A třeba s dětmi mávat na projíždějící lodě. Loď, brusle nebo i procházka po břehu Labe jsou dokonalým zakončením výletního dne k našim německým sousedům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Oskarhausen, Zoo Drážďany, Verkehrsmuseum Dresden /Igor Semechin

Štítky tip na výlet, prázdniny, léto, Drážďany, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na výlet: Do Drážďan na vláčky, letadla, do zoo i zábavného světa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.