Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Zhoršenou kvalitu vody mají čtyři přírodní koupaliště v Libereckém kraji

Zhoršenou kvalitu vody mají na začátku sezony čtyři přírodní koupaliště v Libereckém kraji. Pro všechna z nich jde ale o obvyklý stav v tomto období. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila na webu Krajská hygienická stanice v Liberci.

Na třetím z pěti stupňů hodnocení jsou Máchovo jezero u Doks a nedaleké Hamerské jezero na Českolipsku. U obou jsou tradičně důvodem sinice. Zdravotní obtíže po koupání v obou jezerech mohou mít zejména citliví jedinci, mezi něž patří děti, těhotné ženy či alergici. Hygienici lidem doporučují, aby se po každém koupání v jezerech osprchovali.

Na druhém stupni jsou kvůli snížené průhlednosti rybníky u kempů v Sedmihorkách nedaleko Turnova v Českém ráji a v Nedamově u Dubé na Českolipsku. Riziko zdravotních obtíží je sice malé, ale i pro tato místa platí doporučení hygieniků, aby se lidé po koupání osprchovali.

Letos budou hygienici sledovat kvalitu vody na 50 plochách, z toho 15 je přírodních koupališť, 13 je betonových nádrží a zbytek jsou umělá koupaliště. Ne na všech ale už sezona začala, navíc počasí zatím příliš ke koupání neláká. Podle předpovědi by se poprvé v tomto roce měla dostat teplota nad 30 stupňů v kraji příští týden v úterý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Regata Máchovo jezero

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Novak

Co tam bylo dřív? Hřiště nebo baráky? To je, jak kdyby se lidi, co si postaví barák kousek od letiště stěžovali, že je ruší letadla a chtějí, aby přestala létat ????????????

Středa, 19. června 2024, 18:50Odpovědět

Zhoršenou kvalitu vody mají čtyři přírodní koupaliště v Libereckém kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.