Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Mercedes i tahač a dva návěsy. Liberec chystá prodej odtažených aut

Liberec na polovinu července chystá další prodej vozidel, která v posledních měsících odtáhl z ulic města. A tentokrát jde o velmi zajímavý výběr celkem osmnácti vozidel, je v něm totiž i tahač a dva návěsy nebo náklaďák a také mercedes.

Město prodej odtažených vozidel pořádá od roku 2021, kdy vstoupila v platnost novela zákona o pozemních komunikacích. Ten dal městům možnost dlouhodobě odstavená vozidla po určité době odtáhnout.

A Liberec toho využívá, další dražba proběhne už 15 července na parkovišti odtahové služby Říha v Krokově ulici. Nechybí luxusní limuzína Mercedes-Benz S  z  roku 2002 s  vyvolávací cenou dva tisíce korun, BMW 330 z roku 2007 za 10 tisíc nebo Audi A4 vyrobené v roce 1997 za 7 tisíc korun. Nejlevnějším je už téměř veterán, Renault 19 z roku 1995, jehož cena začne na 500 korunách. Zastoupeny jsou malé vozy (Citroën C2, Fiat Punto) i nižší střední třídy (Peugeot 307, Renault Mégane).

Odtažená auta na prodej

Středa, 19. června 2024, 15:00

Odtažená auta na prodej
Odtažená auta na prodej

Na dražbě ale budou dokonce tahač a návěsy: DAF FT CF85.430 z roku 2004 a dva návěsy Schmitz Cargobull. Ty mají zároveň nejvyšší vyvolávací ceny – po 25 tisících korunách.

„Dražené věci je možné si prohlédnout jednu hodinu před začátkem dražby, tedy od 9 hodin v místě konání dražby,“ doplnila mluvčí radnice Jana Kodymová.

Výtěžek dražby podle ní půjde na náklady spojené s odtahem a odstavením vozidla. A když se neprodají? „Pokud se vozidlo nepodaří vydražit, bude následovat jeho likvidace,“ dodala.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky auta, odtah, liberec, dražba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mercedes i tahač a dva návěsy. Liberec chystá prodej odtažených aut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.